“Упередження до антидискримінаційного” та “лохи і невдахи”

На тему системного расизму генеральний прокурор Трампа Вільям Барр природно заперечував це і продовжував говорити, що “насправді є упередження щодо антидискримінаційного”. Слово “упередження” визначається як негативне явище у словнику Webster. Тобто людина президента, яка, здавалося б, відповідальна за справедливість в Америці, відчуває, що антидискримінація це упередження перед чим. Хіба расизмом.

Люди Президента стали легендарними за їх жалюгідні висловлювання. Руді Джуліані, особистий адвокат Президента, став у зв’язку з цим майже комічним, особливо з його різними проголошенями з протиріччям в межах одного речення.

Джон Болтон є представлений як ворог Білого дому. Однак Білий Дім сьогодні вказує на нього у відсутності обвинувачення Трампа в образі героїв воїнів Америки. Що ж до недавнього одкровення, що Президент Трамп в листопаді 2018 року у Парижі називав американських солдатів, які загинули під час Першої світової війни, “лохами і невдахами“, то Джон Болтон заперечує це. У випадках, коли він був особливо опитаний на цю тему Fox News, він наполягав на тому, що Президент не сказав цього, покликаючись навіть на опис цих подій у його книзі. Правда, він визнав, що важко є довести відсутність чогось. У кращому випадку Болтон повинен був сказати правду, тобто, що він особисто не чув, щоби президент Трамп використовував ці слова, хоча він не був співбесідником для кожної розмови, що мав Президент.

“У суботу я поїхав до резиденції посла США, де Трамп залишився, щоб коротко його порадити перед його двосторонньою зустріччю з Макроном. Погода була погана, і Келлі, і я говорили про те, щоб не подорожувати, як планувалося, на пам’ятники Шато-Тьєррі Беллео і поблизу американських кладовищ, де були поховані багато загиблих американських воєнних.
 Літати бойовими гелікоптерами це одне, але політ Президента США, очевидно, щось дуже різне. Якщо подорож була необхідна, автострадою це може зайняти між дев’яносто і сто двадцять хвилин в один бік, вздовж доріг, які були не зовсім для швидкості, що створює неприйнятний ризик, що ми не могли відправити президента з Франції досить швидко у випадку надзвичайної ситуації. Це було важко для Келлі, бо він спочатку запропонував Белло Вуд (знакова битва в історії морського корпусу). Трамп погодився, і було вирішено, що інші будуть їздити на кладовища замість нього. Преса перетворила скасування візиту на цвинтар в історію, що Трамп боявся дощу, вказуючи, що інші світові лідери подорожували протягом дня. Звичайно, ніхто з них не був президентом Сполучених Штатів, але преса не розуміла, що правила для президентів США відрізняються від правил для 190 інших лідерів, які не командують найбільшими військовими силами світу”.

Це було все з переповідання Болтона, щодо цього інциденту. Звичайно, Болтон не знав би, якщо Президент сказав Келлі або кому-небудь в приватному порядку, щодо візиту на цвинтар, називаючи мертвих “лохами і невдахами“.

Спікер Ненсі Пелосі колись в одній з її неввічливих заяв про президента Трампа проголосила, що вона католичка, і вона молиться за Президента. Я підозрюю, що мало хто в колі Президента вірив її. Вони також, ймовірно, були дуже злими, коли вона вдавала занепокоєння здоров’ям президента, бо він не носить маску і, таким чином, більш сприйнятливий до вірусу через основний слабий стан “він хворобного ожиріння”. Проте в одному з її нав’яних зобов’явленнях Президенту вона використовувала термін щоби він шукав «вибілюючих доказів» і продовжила визначати на благо Президента, що означає «вибілюючі докази». Можливо, спікер Пелосі повинна пояснити Джону Болтону і апологетам Президента, що оповідання Болтона, хоч не є обвинуваченням, але не є «очищенням» і з дуже малою вагою.

Багато обвинувачувачів Трампа називали його зневажливі коментарі героїзму Джона Маккейна, його власного військового відбріхування, та інших коментарів, як моделі поведінки або, принаймні, коментаря Трампа на тему військових, як мало ним шанованих. Зовсім недавно уривки з’явилися з нової книги відомого вашингтонського журналіста Боба Вудворда, який провів 18 інтерв’ю з Трампом. Вудворд зберіг записи цих інтерв’ю. У лютому цього року Трамп був дуже обізнаний про тяжкість COVID 19. Він так багато висловив занепокоєнь про страхіття неминучої епідемії приватно Вудвлорду. Але публічно він маргіналізував пандемію до середини березня. Для американського народу він сказав, що це просто ще один грип, який піде, і не зробив абсолютно нічого між кінцем січня, коли він закрив американський кордон від китайських громадян, і серединою березня, коли врешті вийшла осторога Білого Дому. Місяць і половина без діяльності.

Сьогоднішній смертельний список США в наслідку пандемії стоїть на 190,000 американців. Це просто хіба купа “лохів і невдах”. Для Трампа ці цифри будуть звичайні статистичні дані, якщо він переможе на виборах 3 листопада так само, як американські воїни-герої на французькому цвинтарі, яким він не віддав честь через погоду, бо вони просто були “лохами і невдахами”.

9 вересня 2020 Аскольд С. Лозинський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа