Оси заворушилися

Йосиф Сірка

sirkagoodУказ президента В.Зеленського, про введення в дію рішення РНБО щодо санкцій проти народного депутата Т.Козака і трьох офіційно йому належних телеканалів, викликав велике заворушення в «осиному гнізді» російських пропаґандистів в Україні та, як і слід було очікувати, в Росії. Коли б був на цей вчинок спромігся попередник Зеленського, то і справи з окупованою Росією території України могла виглядати інакше, а про Медведчука у ВР України, були б згадували, хіба, як путінського кума і аґента Кремля.

Відверті й приховані вороги України почали раптово «вболівати» за «свободу слова» «право на думку», демократію та всяку всячину, на яку раніше не звертали увагу. А справа дуже проста: країна знаходиться вже сьомий рік у кривавій війні з аґресивною Росією, яка окупувала Крим і частину Донбасу, її снайпери щодня стріляють по захисниках Батьківщини, вбивають та калічать не тільки солдат, але й цивільне населення. То ж, чи можна собі уявити, щоб будь-яка країна у світі могла б допустити будь-яку пропаґанду аґресора на власній території?!

18e10be362c96f40-2-758x303

Оті «вболівальники» за «демократію» та «людські права» і «свободу слова» повинні скерувати свою увагу на те, як поліція у світі поводиться з вільними і, люблячими демократію, демонстрантами не тільки в США, Канаді, чи Европі, але й у близькому закордонні, де не проти ворога країни демонструють, а за справедливість – проти диктаторів, які не хочуть здаватися влади і тисячі людей бють, арештують та переслідують – Білорусь, Росія. Недарма США, Канада та Европа привітали «Указ» президента, який, можна сказати, появився краще пізно, як ніколи. Щоправда, ці три «медведчуківські» канали не одинокі, які поширювали кремлівську пропаґанду, але, можна сподіватися, що РНБО приглянеться й до інших, які так люблять перекривляти факти і обходити щоденну війну Росії проти України.

no-moscow

Усі ЗМІ повинні собі уявити, що би було, коли б зараз у Кремлі сидів Адольф Гітлер, а у Києві правив би Йосиф Сталін, чи дозволив би він Гітлерові торгувати з Києвом, відкривати у Києві гітлерівські газети, ТВ, банки, радіо, а членів прогітлерівської партії у Києві запрошували б не тільки на всякі теле-дебати, але й обирали б до Верховної Ради!? Певно, позитивна відповідь виглядала б безглуздо, але ж саме так воно в Україні. Різниця лише в тому, що в Кремлі не Гітлер, але його поцінувач та послідовник, який завів собі у Києві кума, а той, вже сім років не тільки шалено збагатів в Україні і Росії (де став власником великого нафтородовища), але й став головним «координатором» проросійського руху через партії, які обєднав і зробив другою найбільшою фракцією ВРУ.

Отже, «Указ» повинен був вже давно зявитися і не тільки проти вказаних каналів, але проти ЗМІ, які спотворюють дійсність і перекручують аґресію на «внутрішні проблеми» та щодня відбілюють аґресора, який в них бачить своїх корисних ідіотів. Тому слід підтримати рішення РНБО і сподіватися на наступні кроки, які б «невірним» просвітили, що путінська війна проти України не «братня допомога» російськомовним, але імперська війна, від якої краще жити росіяни не будуть, а російськомовним українцям вона непотроібна була 7 років тому і зараз приносить лише смерть та злидні.

Торонто, 3.2.2021 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа