Історія інфільтрації російських агентів у ЦРУ

Інша історія американської розвідки

Я повинен почати з вибачення перед усіма  друзями і знайомими правого крила, котрі стривожені недавнім оголенням таємниць Центрального Розвідного Управління про що і так всі котрі цікавились знали. Це оголення співпадає з недавніми викриттями про жорстокість поліції в Америці, не так події в Фергюсоні, як явно спіймані на відеострічку події  в Стейтен-Айленді. Висновок тут є такий, що надання занадто багато влади тим, хто володіє цією владою, часто приводить до зловживань нею. Якщо Америка бажає бути винятковою або, просто, якщо ми, американці, маємо намір робити те, що правильно, а не те, що вигідно, то Америка не має іншого вибору, окрім як вчитися на своїх недоліках і прагнути зробити краще.

У теперішній україно- російській  головоломці , напевно, менше принципово, частина Америки понад всі інші пропозиції, розробила макіавеллівській підхід в двох питаннях, щоб нібито розрядити  кризу Україна-Росія. Україна повинна відмовитися від будь-якого бажання вступити в НАТО і Україна має поступитися Кримом та Донбасом Путіну. Перше питання просувалося, стверджуючи, що стаття 5 Статуту НАТО не є абсолютною гарантією безпеки, оскільки держави-члени НАТО зобов’язані запропонувати лише стільки підтримки скільки  вони вважають необхідним, а друге питання вирішується твердженням , що Крим є безповоротно втрачений в кожному випадку і зусилля по завоюванню його назад і утриманню Донбасу в довгостроковій перспективі є не рентабельними і повинні просто поступитися заради миру і свободи для розвитку демократичного і кращого майбутнього на решті території України.

Підхід є лицемірним і анти-українським, але це тема для іншої статті.

ЦРУ або Рада Національної Безпеки не ідеологічні установи і вони не повинні бути параметрами політики. Тим не менш, служба розвідки  по своїй власній методології реалізує те, що Білий дім і Державний департамент задумав. Або ця політика по Україні буде не приязною, або, що скоріше, на благо виключно внутрішніх інтересів Сполучених Штатів,  фракція умиротворення колись СССР а сьогодні Росії, що вже довгий час контролює параметри політики США вважає, що криза Україна-Росія повинна бути пожертвувана на користь співпраці США-Росія  по Ірану, Сирії і Ісламської Держави Іраку Сирії. Це не є офіційно проголошеною Білим домом або Державним Департаментом політикою  , а суб’єктом внутрішніх закулісних дискусій , приймаючи питання національної безпеки до крайності. Існує деяка підтримка прийнятих заходів, , таких як дослідження Хейгл-Харт і “переоформлення” політики, щодо Росії, представлені Держдепартаментом за секретаря Гіларій Клінтон.

У період після Другої Світової війни  Державний департамент визнав помилки в судженнях президента Рузвельта в силу його власних слабкостей та в результаті комуністичної інфільтрації у своїх власних рядах. Загроза “дядька Джо” Сталіна і Радянського Союзу стала очевидною. Тим не менш, це не призвело до політичної підтримки національних рухів за незалежність тих країн, що входили до складу СРСР. Штатами було запропоновано позицію підтримки формули «Велика Росія»,що, нібито, протистоїть комунізму та Радянському Союзу. Це призвело до просування становища Росії як жертви поневолення, а не поневолювача націй і спробі переконати реальних бранців, що Росія була однією з них, і, по суті, їхнім лідером.

В той час Український Конгресовий Комітет Америки, як представницька організація українсько-американської спільноти та провідний член комітету дійсно поневолених народів, відмовився від участі в цьому політичному фарсі і боровся проти цього політичного абсурду стверджуючи, що росіяни були гнобителями. ЦРУ відбивалося, розколюючи саму українську громаду , але не за рахунок переконливої аргументації, а за рахунок компенсації, та таким способом пробувало підірвати УККА. Це тривало протягом багатьох десятиліть. Здебільшого діяльність ЦРУ була невдалою, оскільки його українські ставленики були нечисленні і не заслуговували довіри.

З відходом Радянського Союзу, Держдепартамент та розвідні служби знову явно продемонстрували політику “просування” Росії, хоча це було їхньою політикою весь час. Українсько-американське покоління 50-х років породило нове покоління, яке пройшло підготовку протягом останньої чверті 20-го століття. Поки Росія задовольнялася своїми впливами на Україні не було про що турбуватися. Друге покоління сурогатів ЦРУ  було в основному залишено на власні інтереси  чи зайняття. Українсько-американські основні установи ЦРУ були розпущені, оскільки вони втратили фінансування. Американські установи та дослідницькі центри взяли для себе упосліджених сурогатів. Але з  втратою Росією контролю над Україною і її урядовими структурами, Росія засягнула на певні частини території України де можна було фальшиво аргументувати потребу захисту російського населення. Американська розвідка знову вступила у дію. Захист по стороні правди це справа одна, але американо-російські відносини повинні були бути врятовані. Для України висунено план вільної, демократичної і, сподіваюся, процвітаючої України на меншій територій і без членства у НАТО. Сурогати були відроджені і нові призовники зараховані. Нова п’ята колона була сформована, не обов’язково ідеологічно, але за рахунок компенсації.

Я міг би навести назви установ і приватних осіб. Але в цей час я не буду . Сьогодні просто попереджаю: остерігайтеся п’ятої колони американських розвідних служб в українському суспільстві в Америці. І не тільки в Америці!

Ця історія – не горезвісна шекспірівська  “казка, розказана ідіотом, повна шуму і люті, нічого не значуща.” Доказів більш ніж достатньо.

11 грудня 2014р. Аскольд С. Лозинський

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа