Інтернаціоналісти в Афганістані та на Донбасі

Щоб зрозуміти, наскільки глибоко сидить в нас «совок», послухайте канал «Прямий»,  політичну експертку Світлану Кушнір о 14год.27 хв. 15 лютого.

Вона дорікнула президенту Зеленському, що той не згадав про роковини виводу радянських військ з Афганістану. При цьому зазначила: «160 тисяч українців виконували інтернаціональний обов’язок».

Який інтернаціональний обов’язок?!  Перед ким? Окупаційні війська, армія загарбників, які намагались підкорити гордий і волелюбний народ.

Постановою від 24 грудня 1989 року з’їзд народних депутатів СРСР визнав рішення ввести війська в Афганістан таким, що заслуговує  морального і політичного осуду. Теперішня Росія хоче скасувати цей осуд. І шле «інтернаціоналістів» на Донбас.

160 тисяч українських «афганців» – не доблесні воїни-інтернаціоналісти, а учасники державного злочину та жертви цієї війни, і сьогодні кожний окремий ветеран, за умови щирого, сподіваюсь, каяття,  заслуговує на «Дякую за вашу службу!».  Хоча справедливості заради зауважу, що не чув, щоби  радянські ветерани афганської війни жбурляли свої нагороди у стіни Кремля. Як ветерани в’єтнамської війни жбурляли свої нагороди на сходах Конгресу або Пентагону.ветераны вьетнама

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа