Анонс: дискусія “Еволюція революції” в музеї історії Києва

Учасники трьох українських революцій 1990-го, 2004-го, 2013/2014-го разом з експертами говоритимуть, як еволюціонував Майдан упродовж 25-ти років, та як він змінився після 19 січня 2014-го.

Дискусія «Еволюція революції»

у рамках проекту Українського інституту національної пам’яті

«Історія: (не)засвоєні уроки»

19 січня (вівторок), 19.00

Вхід вільний

Музей історії м. Києва

(вул. Б. Хмельницького, 7)

Як змінювався формат протесту від Майдану до Майдану? Чи закономірним був перехід до силового протистояння, що відбувся 19 січня 2014 р.? Яке значення має досвід Майдану 2013-2014 рр. для розвитку українського протестного руху часів незалежності? На ці та інші запитання спробують відповісти учасники трьох українських революцій: Революції на граніті, Помаранчевої та Революції гідності. Учасники дискусії також зможуть поділитися досвідом, обговорити, якими є надбання та прорахунки протестного руху від 90-х років і дотепер.

Спікери: Володимир Гонський – публіцист, письменник, музикант, поет, ведучий сцени Майдану; Андрій Гусак – громадський діяч, юрист; Катерина Чепура – театральна режисерка, активістка Громадянського руху «Відсіч», Андрій Бондаренко – член центрального проводу Національно-визвольного руху «Правий сектор»; Богдан Мотузенко – соціолог, аналітик; Юлія Пішта – волонтерка.

Дискусія відбудеться в Музеї історії м. Києва, де до 25 січня 2016 р. експонується виставка «Майдан: від Незалежності до Свободи». Тож перед початком дискусії можна проглянути артефакти з історії трьох революцій.

Під час заходу також представлять книгу «Майдан від першої особи. 45 історій Революції гідності». Книга підготовлена на основі спогадів учасників протесних акцій листопада 2013 р. – лютого 2014 р., зібраних у рамках проекту «Майдан: усна історія» Українським інститутом національної пам’яті у партнерстві з Фондом збереження історії Майдану.

Український інститут національної пам’яті опікується збереженням пам’яті про ті події та їх учасників, які ризикували своїм здоров’я та поклали своє життя. Упродовж двох років команда Інституту збирає спогади учасників та свідків протестного руху, які стануть частиною архіву та Музею Майдану/Музею свободи. Дискусія «Еволюція революції» організована у партнерстві із Музеєм історії міста Києва.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа