Відкритий Лист до Президента України

ЕПАРХІЯЛЬНА ПАСТОРАЛЬНА РАДА

Української Греко-Католицької Церкви в Австралії

 

 

 

Президенту України 8-oго липня 2012

Віктору Федоровичу Януковичу

Київ, Україна

 

Відкритий Лист до Президента України!

 

Епархіяльна Пасторальна Рада Української Греко-Католицької Церкви в Австралії глибоко затривожена прйнятям Верховною Радою України  антиконституційного законопроекту № 9073 у справі мови. Внесення законопроекту був кроком,  навмисно зробленим щоб поділити народ бо аргументація для його внесення не підлягає жодним міжнародним критеріям а прийняття цього ганебного законопроекту це явна провокація та свідомо-зловісне порушення правила Конституції України.

Як може Україна розвиватися за європейськими стандардами, коли депутати у Верховній Раді немають пошани до власної державної мови, не сприяють її розвитку та поширення в державних установах та у спілкуванні на державному рівні. Кожний українець сьогодні має повне право вимагати, щоб ті, які вносили цей закон, ті які його обстоювали та за нього проголосували,  пішли у відставку а від Вас Пане Президенте, хто зобов’язаний  захищати Конституцію України, розвиток української держави та української мови вимагаємо, “ Не підписуйти цей закон.” Закликаємо негайно втрутитися у цю справу, заявити свою відмову підписати закон та закликати політиків, в яких бракує зрозуміння бути українськими політиками в українській державі,  негайно подати у відставку.

Нинішні події і насильство над державною мовою стануть визначальними  та вирішальними щодо майбутьної долі самостійности України. Слід незабути що північний сусід України постійно заявляє , “Там де російська мова там Росія.”

Ми сьогодні солідаризуємося з українським народом, з тими патріотами, які шанують Україну, українську мову, виявляють пошану до національних  меншин, але вимагають у своїй державі відстояти  свою правду. Приєднайтеся до них Президенте України. Бережіть суть українського буття. Захищайте те, що ключове а саме Українську Мову ! Настав вирішальний час, “ Не підписуйти цей закон.”

 

Слава Ісусу Христу ! Слава Навіки!

 

Маруся Юрків-Яроцька, Голова

Юліяна Гесит, Секретар

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа