Потьомкінський саміт

Ідея західної індустрії фінансових послуг понад двадцять років тому виросла, як рак, і стала можливістю для поточної реабілітації Росії. Це відбувається в той час, коли Росія посилює свої звірства в Україні, навіть використовуючи ресурси глобального ізгоя, проти якого навіть Росія в минулому ввела санкції. Іронічно? Звичайно. Аберація? Навряд чи! Захід, здебільшого мимоволі, багато зробив для посилення своїх найбільших небезпек протягом останнього століття. І тому Захід постраждає від наслідків.

Початковий БРІК (тепер БРІКС+) був дітищем американського інвестиційного банкіра з Goldman Sachs, щоб стимулювати інвестиції в економіки, що сильно розвиваються. Це був 2001 рік, і Володимир Путін тільки починав бути президентом Росії. На той час, коли ця ідея почала пускати коріння в ООН у 2006 році, Путін перебував на посаді президента Росії вже другий термін. Він почав напружувати свої м’язи, але здебільшого через погрози, а також таємно, де він досяг успіху. Бразилія, Росія, Індія, Китай були економіками, що розвивалися, і майже демократіями (крім Китаю), здебільшого лише за назвою, і вони утворили початковий союз. Путін був невідомим, але не мав бути. Адже він довгий час був співробітником КДБ у званні полковника, перш ніж Єльцин привів його своїм наступником. У роки становлення після 2006 року Путін справді проявив себе, вторгнувшись до Грузії у 2008 році та України 2014 року. Чомусь це не зупинило членів чи нових претендентів.

Нещодавний саміт БРІКС у Казані, Татарстан, Російська Федерація, був потьомкінським показом, майстерно зрежисерованим Росією та Путіним. Щоправда, зрештою, Росія не досягла всього, чого хотіла, оскільки відчутних результатів фактично не було, її агресія в Україні явно не схвалювалася й не потуралась учасниками. Західна преса лише побічно намагалася збентежити Росію, і лише через її зв’язки з Північною Кореєю та присутність близько 3000 північнокорейських солдатів на території Росії, які готувалися допомогти Росії у війні в Україні.

Відверто кажучи, така незаконна співпраця між Росією та Північною Кореєю нахабно суперечить резолюціям та санкціям ООН, але на саміті був генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Що він думав? Я стверджую, що для Гутерріша в ООН не буде жодних наслідків. Це, звичайно, частина проблеми і причина, чому ООН не адекватна.
Нові члени приєдналися до БРІКС, включаючи Єгипет з військовою диктатурою, але, незважаючи на це, основний одержувач допомоги Сполучених Штатів на щорічній основі. Туреччина, член НАТО, подала заявку на членство в БРІКС, оскільки зараз вона вбиває свою курдську меншину, союзника США під час війни в Сирії. У круглому столі в Казані взяли участь близько тридцяти країн. Близько сорока країн хочуть приєднатися до БРІКС.

Генерального секретаря ООН Гутерріша офіційно зустріли російські сановники та вітальний комітет привабливих татарських жінок, одягнених у традиційний одяг. Виявилося, що татарське населення в Російській Федерації процвітає, що ще раз доводить, що РФ є домом для різноманітних етнічних груп. Ніщо не може бути дальшим від істини. Путін відомий як насильник, злочинець, головоріз, зокрема, коли він має справу з поневоленими народами в Російській Федерації. Тут він зіграв роль глобального лідера, в піарі.

У 2001 році банкір Goldman Sachs уявляв Росію ринком, що розвивається, придатним для добросовісних економічних союзів і можливостей для інвесторів. Goldman Sachs помилявся. Сьогодні, можливо, ця ідея не включала б Росію. Але Бразилія, чиїм другим найбільшим торговим партнером є Сполучені Штати, Туреччина, яка є членом НАТО, і Єгипет, який постійно отримує щорічну американську допомогу, по суті сприяли і зробили це свідомо, тобто схвалили злочинність Росії та Путіна. Вони відвідали його саміт у Росії, оскільки Путін перебуває під кримінальним ордером на арешт від Міжнародного кримінального суду ООН і не може подорожувати по всьому світу, тобто сприяли його злочинної діяльності. Бідний Гутерріш повинен пояснити, чому він відвідав Путіна в Росії, коли МКСООН має ордер на арешт Путіна.

На жаль, мушу визнати, що Володимир Путін дуже добре зіграв свою партію. Це була триденна реабілітація Путіна багатьма союзниками Заходу. Або Захід і Сполучені Штати зіграли своє дуже погано. У будь-якому випадку, це був прояв грубої безвідповідальності та навіть зради, яка псувала міжнародні відносини принаймні сімдесят п’ять років або принаймні з моменту заснування Організації Об’єднаних Націй.

Тут і українське занепокоєння, тому що всі учасники Саміту фактично зрадили Україну.

25 жовтня 2024 р Аскольд Лозинський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа