Катастрофа в Краснодарському краї – черговий злочин режиму Путіна проти власних громадян

Жахлива повінь, яка затопила Геленджик, Новоросійськ та низку інших міст чорноморського узбережжя Краснодарського краю, стала не лише наслідком стихії. Чутки про примусовий спуск води з Неберджаєвського водосховища вже не замовчуються навіть прокремлівськими ЗМІ. Навіть офіційна влада визнала, що містечко Кримськ, колишньої станиці Кримська, накрила семиметрова (за деякими даними п’ятиметрова) хвиля. Результат – близько дві сотні загиблих, зруйновані будинки, Кримськ перетворився на Новий Орлеан зразка 2005 року.
Стихія призвела до катастрофічних наслідків в Геленджику. Крайова адміністрація списує наслідки повені на негоду та спуск води з водосховища. Але просто негода не призведе до таких наслідків. Автор цих рядків був свідком подій на Чорноморському узбережжі в серпні 2002 р., коли відбулася подібний катаклізм. Тоді потік води з глиною (так звана сель) зруйнував будинки неподалік Новоросійська, вимив грунт із-під залізничної колії неподалік Сочі. З повною відповідальністю зазначу: кількість опадів в 2002-му була не меншою, ніж наразі. Але жодна кількість опадів не спричинить семиметрову хвилю води, що в одну мить перетворила місто на братську могилу!
Такий ефект спричинити могло тільки відкриття шлюзів на греблі. Враховуючи, що водосховище розташоване вище в горах, ніж Кримськ, Новоросійськ чи Геленджик, вода мала піти з гір прямо на населені пункти.
Дрібні чиновники на провладних каналах усе валять на примхи природи і відкидають можливість спуску води з водосховища. Натомість Путін та його вірний посіпака – губернатор краю Олександр Ткачов – перелякалися і хочуть перевірити версію з відкриттям шлюзів. Народ офіційній позиції влади не вірить, інтренет-спільнотою ширяться чутки, що воду з водосховища спустили аби врятувати резиденцію ВВП під Геленджиком, що коштує 1 млрд. доларів. На форумах росіяни виплескують своє обурення діями влади, яка не змогла нормально організувати рятувальні роботи.
«У меня как у простого обывателя есть несколько вопросов к Путину, Медведеву, Ткачеву и прочим небожителям. Почему до сих пор нет системы оповещения, если такое случается каждый год(просто раньше масштабы были меньше? Для чего нужна армия МЧС, если люди вынуждены спасать себя сами? Чтобы катать Путина на Бе-200 во время пожаров?», – обурюється користувач mrv mrv в коментарях до новини про повінь на сайті Rambler.ru.
Простим росіянам не віриться, що спуск води відбувся без узгодження з вищими посадовими особами краю. Трагедія, без сумніву, на сумлінні путінського режиму, який продовжує традиції радянської посадової недбалості. Той, хто давав розпорядження спустити воду з водосховища, напевне діяв узгоджено з місцевою владою і був упевнений, що йому за це нічого не буде.
За цей злочин варто притягти до найсуворішої відповідальності, але, певен, цього не станеться. Бо режиму важливіший один чиновник-підлабузник, ніж сотня життів простих людей. Бо в Росії з людським життям ніколи не рахувалися.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа