Іронія американського екстремізму

Україна, Америка та світ чекають, що спікер Майк Джонсон зробить те, що правильно.
Член Конґресу Республіканка Марджорі Тейлор Ґрін виконала свою роль, хоча несвідомо, поставивши під загрозу позицію спікера і хіба об’єднала Демократів за спікера. Політика – це мистецтво того, що можливо. І це, безумовно, створює дивних союзників. Що ще важливіше, це часто дуже іронічно. Марджорі Тейлор Ґрін може мимоволі надати допомогу Україні. «Мимоволі» — чарівне слово. Більшість з того, що вона робить все хіба мимо розуму.

Тим часом і після Нового року Україна виживає не завдяки диму та дзеркалам, а завдяки більшій європейській допомозі та власним інноваціям та креативності. Президент Зеленський поводить себе як чарівник і першокласний політик зі сталевими нервами. Він замінив своїх сурогатів там, де це було необхідно, без зайвої образи та заспокоїв звільнених альтернативними посадами.

Насправді без американської допомоги Україна завдала значних втрат Росії, включно з виведенням з ладу приблизно половини її військово-морських і повітряних сил, обмеженням російської незаконної окупації міжнародних вод і погрозою світу, включаючи голодних в Африці, повним контролем над Чорним морем. Росія обмежується тепер східною частиною Чорного моря. Проте росіяни продовжують обстріли великих міст України, таких як Харків та Одеса. Але і це минеться. Україні треба зброї.

Президент Франції Макрон і прем’єр-міністр Польщі Туск активізували пропозицію чоботів власних країн на українській землі. Хоча це було дезавуйовано іншими членами НАТО, ця пропозиція залишається в силі, і зберігається цілком реальна ймовірність того, що Сполучені Штати продовжуватимуть знаходити засоби захисту України бодай поза ухвалою Конґресу США, включно з використанням відсотків на російські активи під санкціями.

Америка зухвало без надання зброї продовжує доповнювати воєнну стратегію України, часто соромлячись червоними лініями проти атак на російські нафтопереробні заводи, що може призвести до зростання світових цін на енергоносії. Символ лицемірства Республіканської партії сенатор Ліндсі Ґрем приїхав в Україну, нібито щоб загладити власну провину, проголосивши місце України в НАТО. пропонуючи анахронічні альтернативи ленд-лізу, які підтримує його бос, безглуздий Дональд Трамп, і нахабно заохочуючи молодшу армію. Він голосував проти допомоги Україні. Українців дуже образила його бравада у підтримці, а зокрема до заклику відмолодження, мовляв “ідіть вмирати але я вам не поможу.”

Привід для оптимізму є. Але є й песимістичний бік, який використовує Росія. Українське суспільство почувається зрадженим Америкою. Росія використовує і буде використовувати це відчуття. Єдиним аргументом, який би повністю зупинив цей гнів чи навіть ослаблення в Україні, були б негайні дії Америки.

Президент Байден нещодавно вилаяв спікера Джонсона за його двотижневі Пасхальні перерви, коли Україна і світ у небезпеці та потребує американської підтримки. Два тижні з невеликою кількістю або без боєприпасів для захисту — це довго. Ухвалення законопроекту про допомогу Україні не забезпечує миттєвої доставки боєприпасів, але треба зробити кроки на проміжку, щоб боєприпаси були готовими. Щоб снаряди та ракети були б на кордоні України для користування. Попередня перерва Різдва, а тепер ця Пасхальна перерва просто вказують на те, що спікер Джонсон є неофітом. На жаль, у Палаті представників мало республіканців, які можуть вплинути чи навіть унапрямлювати Джонсона в правильному напрямку.

Цей вплив має бути переконливим і пояснювати Спікеру Джонсону, що це не подарунок Україні. Це інвестиції в американську оборонну промисловість, надання праці американським працівникам, а також інвестиція у глобальну безпеку. Передача старої зброї Україні для поповнення американською промисловістю та американськими робітниками корисна для американської економіки. Крім того, українська перемога рятує життя американців, оскільки виключає війну на території НАТО.

Пропозиція така — двопартійна коаліція розсудливих і моральних, збити з пантелику екстремістів типу пані Ґрін, зовсім запродану Трампу. У палаті повинно бути 218 здорових і моральних членів. Сьогодні в Америці панує виснажливий цинізм і аморальність. Найкращим прикладом є нещодавня презентація Дональдом Дж. Трампом його передвиборчої Біблії пожертвою 60 доларів за примірник. Коли спікер Джонсон, самопроголошений апостол Святої Біблії, нещодавно побачив ц явище і почув, як Трамп сказав «Нехай Америка молиться знов», він мав очікувати, що Трампа вдарить блискавка. На щастя для одних або на розчарування інших, цього не сталося. Зрештою добро в Америці переможе. Бог діє таємничими способами!

28 березня 2024 р.          Лозинський Аскольд

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа