Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара”

ЗАПРОШУЄ

23 лютого 2018

14:00 – 19:00

 Презентація Всеукраїнськогo просвітницького проекту

«Ткана Україна»

Лаврська, 19

banner_tkannya-552x800

23 лютого 2018 року в Національному центрі народної культури “Музей Івана Гончара” з 14.00 до 19.00 запрошуємо на презентацію Всеукраїнського просвітницького проекту «Ткана Україна».

Мета проекту – популяризація та відродження традиційних технік ткацтва України.

Проект триває з березня 2017 року. В його межах було проведено ряд експедицій в Чернівецьку, Івано-Франківську, Львівську, Закарпатську, Одеську, Кіровоградську та Київську області, а також здійснено відеозйомку навчальних майстер-класів з різних технік ручного ткацтва.

Одним із завдань проекту було створення тканого панно «Єдина Україна», на що куратору проекту – Алєксєєнко Дарині – було виділено кошти з боку держави – грант Президента України.

До створення панно долучилось 17 майстрів із 13 областей України. Панно виконано у вигляді карти України, кожна область якої зіткана в техніці, притаманній для даної території. Над створенням «кордону країни» (27 метрів стрічки) працювало понад 60 осіб.

Проект довготривалий, тому в перспективі – залучення до його реалізації навчальних закладів 1-3 ступенів.

План заходу:

14.00 – 15.00 – урочисте відкриття; передача панно «Єдина Україна» на зберігання до фондів Донецького обласного художнього музею.

15.00 – 15.30 – нагородження учасників проетку.

16.00 – 19.00 – майстер-класи з різних технік ткацтва від народних майстрів: Олена Попова (м. Богуслав), Ліана Лістунова (м. Миколаїв), Олександр Бабенко (м. Полтава), Галина Гром (с. Нагуєвичі, Львівщина), Валентина Добровольська (м. Кропивницький), Валентина Гецевич (м. Кролевець, Сумщина), Михайло Коваль (с. В.Хутір, Черкащина), Руслана Гончарук (с. Яворів, Івано-Франківщина), Тетяна Крупа (м. Харків), Оксана Рязанцева (с. Прєлєсне, Донеччина), Марія Василащук ( с. Шешори, Івано-Франківщина )

Впродовж заходу будуть транслюватись відео-сюжети, записані під час експедицій.

Музичну атмосферу свята створюватимуть фольклорний гурт із Донеччини «Дивина», а також бандурист Тарас Силенко та сопілкар Дмитро Мазуряк.

Вхід на захід за музейним квитком – 30 грн.

Для учасників АТО і їхніх сімей – вхід вільний.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа