Злодій, бо в тюрмі vs. В тюрмі, бо злодій

Кандидатка на посаду генпрокурора заявила: «В Україні немає політичних переслідувань, на цьому треба наголошувати, а вор має сидіти в тюрмі». Остання максима тепер вже генпрокурорки Венедіктової відсилає до Жеглова – культового персонажа радянських і постраданських людей.

У 2009 році в Києві біля будівлі МВС встановили культурну групу – Глєб Жеглов та Володя Шарапов. За словами тодішнього міністра МВС Ю.Луценка, пам’ятник нагадуватиме співробітникам міліції про те, що «злодій повинен сидіти у тюрмі». Куди він, Луценко, й сів незабаром. Тепер от Венедіктова цитує Жеглова. Цікава історична закономірність.

жеглов

А зараз стосовно першого венедіктового твердження – про відсутність політичних переслідувань.

Його можна трактувати розширено: в Україні ніколи не було політичних переслідувань,  і  Луценко, і Тимошенко отримали свої строки тому лишень, що «вор має сидіти у тюрмі». Або звужено: лише при Зе-президентові ми позбулись нарешті такого ганебного явища. Думаю, саме це мала на увазі двієчниця Венедіктова. Як вдалося здійснити реальний прорив на цьому окремо взятому напрямі – загадка. Адже корупція буяє, крадіжництво вагонами, бізнес пресують, а от політичних переслідувань – шукай не знайдеш.

До речі, культова жегловська фраза має логічне завершення: «І людей не хвилює, яким способом я туди його запроторю». Тепер все стало на свої (радянські) місця.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа