В якому віці Каїн вбив Авеля?

Вільям Л. Ширер, автор фундаментальної праці «Зліт та падіння Третього Рейху», пише про Гітлера: «За (певний час t) він знищив республіку, замінив демократію особистою диктатурою, ліквідував всі політичні партії, окрім власної, розгромив органи самоуправління земель , зруйнував федерацію, знищив профспілки і різного роду демократичні організації, скасував свободу слова та преси, позбавив суди незалежності й уніфікував під владою нацистів економічне, культурне і громадське життя народу».
Якщо сьогодні оцінювати здобутки Путіна, він також досяг всього переліченого. Але! І тут ми вкажемо на суттєвий параметр – час. Путін виконав вищезазначену гітлерівську програму-мінімум за 22 роки, напередодні свого семидесятиліття. Гітлер – «за якісь-то дванадцять місяців», як пише Ширер. У неповні сорок п’ять років. До того ж Гітлеру прийшлося ламати («уніфікувати») народ «давньої цивілізації» (Ширер), а Путіну – населення, призвичаєне до рабства.
Тож порівняно з Гітлером Путін – другорічник-переросток, терпіла-рабфаківець, нездара та криворучко. З розвинутим комплексом неповноцінності пристаркуватого Каїна.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа