Що очікувати від зміни назви АТО?

Йосиф Сірка

Але конфлікт вже затягнутий, хоча його

можна було закінчити в рамках Антитерористичної операції набагато раніше…

( Олег Толмачов, активіст партії Національний корпус).

Цю думку Толмачова підтримують не тільки співучасники визвольних змагань у неоголошеній війні Росії проти України, але й професійні військові ЗСУ. Йдеться не про нездатність, але про неохоту багато кого у владних та бізнесових ешелонах України. А тим часом усе частіше появляються новини про безкарне обстрілювання позицій ЗСУ та мирного населення бандитськими проросійськими угрупуваннями, керованими професіоналами російського окупаційного війська на сході України.

Тому не дивно, що можлива отака трагічна новина про наслідки бандитських обстрілів: „Обстріл на Луганщині: загинули батько з дитиною, за життя матері борються”. На жаль, це не остання новина, а їй вже протягом чотрирьох років передували сотки інших, які сповіщали про втрати українських мирних жителів та військовослужбовців. Щоденні повідомлення про „порушення угоди тиші” останніми днями свідчать про те, що заміна назви АТО та ООС (Операція об’єднаних сил,) поки що, нічого не дала.

Іншими словами змінювати потрібно не назву, а тактику і стратеґію, щоб заікнчити безглузде й безкарне вбивство українських громадян злочинцями й бандитами. І саме тут знов напрошується приклад з держави Ізраїль, яка не дозволяє ворогам Ізраїля не тільки порушувати свої кордони, але й відзначати важливі події на зразок відкриття американської Амбасади в Єрусалимі.

Хтось може зауважити, але ж це Ізраїль, а не Україна! І це вірно, але українцям слід усвідомити, що ізраїльські війська йдуть у наступ на чужу територію, коли їм загрожуть. Отак було в частині палестинців, з якої щодня випускали ракети на територію Ізраїлю, або з частинами іранського війська в Сирії, які наближалися до ізраїльського кордону.

В Україні ж ідеться про окуповані території, про незаконні формування бандитів, про самозванців-сепаратистів і їм подібних. Тобто, українці зобов’язані захищати свої, міжнародно визнані, кордони, а не підраховувати щодня вбитих і поранених. Тому О.Толмачов, який не тільки сам брав участь у боротьбі з російськими загарбниками, але й зазнав життю небезпечних поранень, знає, що конфлікт не вирішить уявний Мінськ.

Може українському керівництву потрібно звернутися за порадами до ізраїльського командування збройними силами, які мають вже величезний досвід не тільки з оборони своєї держави, але й знищення її ворогів. Ізраїль не очікує схвалення своїх дій, бо ж він знає, що пожежу слід погасити до того, поки вона не розростеся й не знтщить найважливіше – людське життя ізраїльтян. В цьому сенсі слід керуватися і українцям, бо інакше бандити і терористи будуть щодня вбивати українських солдат, мирних жителів та навіть дітей.

Ізраїль в минулому поміняв па одного ізраїльського солдата сотки палестинців, бо ця держава високо цінує кожне життя своїх громадян. Сподіваймось, що тзв. ООС не буде формальною заміною АТО, але стане змістовною ( не тривалою – на зразок АТО) ОПЕРАЦІЄЮ, яка діятиме не тільки на захист українців, але й на звільнення окупованої території. За чотири роки АТО українці втратили вбитими і пораненими таку кількість, яка вимагає від керівництва держави й армії негайних дій для припинення втрат. Тому слід взяти за приклад Ізраїлб – як захищати не тільки державний кордон, але й людські життя!

Торонто, 18.5.18 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа