Перший Львівський Експертний форум українських економічних справ: ПІДСУМКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як пам’ятаємо, 01 грудня 2012 року з ініціятиви ГО «Українська справа» у Львові в приміщенні Факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. І.Франка відбувся Перший Експертний форум українських економічних справ, метою якого були:

– продовження та поглиблення започаткованих у березні цього року київським «Форумом українських справ», дискусій про становище українського народу в економічній ділянці;

– експертний розгляд актуальних господарських питань, важливих для майнового стану та сімейних бюджетів українських родин;

– сприяння розвитку ініціятив з поглиблення співпраці громадськости, бізнесу та місцевої влади задля економічного розвитку українських міст, сіл і регіонів.

Робота Форуму була вибудувана у формі чотирьох послідовних «тематичних сесій»:
І. «Економічний націоналізм і стратегія економічного розвитку України».
ІІ. «Українська Земля».
ІІІ. «Українські гроші».
ІV. «Кооперація та економічна ефективність».

З детальною програмою Форуму можна ознайомитися тут.

На жаль, досі не всі доповідачі, котрі мали слово на Форумі, змогли надати матеріяли своїх доповідей у письмовому вигляді. Проте, подальше зволікання з публікацією наявних матеріялів навряд чи є доцільним. 😉

Тому з великою приємністю представляю тут тексти або тези доповідей, ласкаво наданих доповідачами:

Володимир Панченко, к. іст. н, керівник Інституту суспільних досліджень, директор департаменту інвестиційної політики Мінекономіки України, член «Клубу «Коло». Презентація проекту «Стратегії економічного розвитку України».

Іван Галенко, к. т. н., член Асоціація інституцій громадянського суспільства «Діалог з владою». Доповідь: «Проблема «спрощення» і позалегальна власність».

Петро Маковський, «Стрийська кооперативна ініціятива». Доповідь: «Стрийська кооперативна ініціатива: практичні моделі – що маємо, що робимо, що можемо, що треба».

Олексій Кляшторний, мгр. уп.-ня суп. розв., заступник голови Громадського об’єднання «Українська справа». Доповідь: «Реформа» способу юридичної фіксації прав на земельні ділянки як «майнова афера тисячоріччя».

Борис Корпан, приватний підприємець, голова Львівського обласного відділення Благодійного Фонду «Соборність». Доповідь: «Економічне питання як вихідна точка в побудові української держави».

Іван Паньків, директор «Львівської аграрної дорадчої служби». Доповідь: «Реальний досвід розвитку дрібного підприємництва та кооперації на селі».

Олег Шмілик, голова правління Агенції регіонального розвитку «Перспектива Стрийщини». Доповідь: «Енергоощадна ініціатива громади Стрийшини».

Володимир Щербина, Товариство «Мале Коло». Доповідь: «Альтернативна концепція пенсійної реформи як засіб повернення моральности економічним відносинам в Україні».

Користаюся нагодою, щоби скласти всім учасникам Форуму велику вдячність за їхній внесок у дискусії, а також – Львівському відділенню ЦНВ ім. Ст. Бандери, Фундації «Соборність» та Львівській ОО «Українська справа» – за їхню незамінну роль в організаційно-технічній підготовці цього заходу.

Повідомляю, а точніше – нагадую, що за підсумками Форуму вирішено утворити три робочі групи – в галузі енергоефективности, кооперації та земельних відносин, відповідно, котрі мають у найстигліший час розробити конкретні ділові пропозиції зі сприяння вирішенню підійнятих на Форумі проблем. Турботу про організаційне забезпечення та підтримку діяльності груп за згодою всіх учасників взяла на себе «Українська справа», як організація – ініціяторка дискусії.

У справі приєднання до робочих груп, куди запрошуються не лише безпосередні учасники Форуму, але й усі українці, котрі мають відповідне бажання і компетенцію, гречно просимо звертатися безпосередньо до київського або львівського офісів «УС» за такими координатами:

Київ: Олексій Кляшторний: 067 5487728, 050 8004546, ф. 044 2352832, [email protected]

Львів: Іван Саган, 067 6767744, [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа