Не провокуйте снайперів

Йосиф Сірка

Незважаючи на те, що адвокат С.Крижанівський (на своєму каналі YouTube) вже кілька місяців пробує у ДБР внести відомості про кримінальне правопорушення головою ОП А.Єрмака «за державну зраду», на сторінках ЗМІ не перестають появлятися різноманітні матеріяли стосовно «завгоспа президента», як його звикли звати в опозиційних партіях. Сплеск антиєрмаківських матеріялів посилився, особливо, після оприлюднення результатів остаточного розслідування (13.4.2023) відомої журналістської групи Bellingcat про спецоперацію Ваґнерґейт.

Незважаючи на те, що у звіті найчастіше мова йшла про Зеленського та Єрмака – ніхто з них досі не обмовився і словом, певно, за «правилом» – мовчанка – золото. Оліґархічні та урядові телеканали про оприлюднене розслідування Bellingcat також промовчали, але обвинувачення на голову ОП Єрмака посипалися не тільки від американської конґресменки , але й таких фахівців у справах підкупу, зради, якими є Крижанівський, Бутусов, Чорновіл, Швець, Чикалкин, Лерос та інші.

Щоденні появи статей та підозрінь Єрмака у зраді знайшли у «щирих журналістів», таких як С. Хоменко та О.Тороп, «захисників», які «довели велич» голови ОП Єрмака, назвавши його не «принизливим» – голова ОП, але Віцепрезидентом! (російська та українська редакції ВВС – 18.5.23). Ледве минули два тижні і на каналі Дмитра Комарова появилася «самохвала» ( Світ на виворіт, YouTube, 2.6.23) під назвою «Рік.За кадром. Офіс президента».

«Інтервю» Д.Комарова з А.Єрмаком дуже нагадує народну мудрість: «Хвали мене моя губонько, бо як не будеш, то розірву тебе до самісіньких вух!» У сусідів українців – словаків та чехів – в таких випадках, кажуть: Samochvala smrdi (самохвала смердить). Відмінність між писаниною Хоменка і Торон та «спецпроєктром» Комарова у «самопрезентації» всюдисущого і ніким не обраного «виконуючого владу» – ВР України, міністерства і голову уряду та, навіть, президента (пригадаймо, до кого звертається за «помилуванням» звинувачений у державній зраді Богуслаєв!), судову й оборонну системи країни – через своїх надійних і відданих призначенців.

На жаль і журналіст Комаров не наважився запитати, чому Єрмак організував «приватну відпустку» Зеленського до Оману, яка змінила курс президента на «омолодження» влади, на реформи, на поліпшення життя? Чому Єрмак називав брехнею зустріч Зеленського з Патрушевим та спецоперацію,відому як Ваґнерґейт? Зрештою, саме Комаров мав нагоду запитати Єрмака, що було визначальним у наданні звань «генерал» А. Наумову та К.Буданову, які отримали і відповідальні посади. Окрім цього, досі не встановлено, скільки «надійних кадрів» ФСБ вдалося запровадити заступникові голови СБУ – зрадникові Наумову – (окрім Кулініча О.) у цю важливу структуру державної безпеки України. Загальновідомо, що саме з приходом Єрмака до ОП кадрові зміни проводилися тільки під його «фаховим доглядом», що й сприяло повномасштабному вторгненню РФ до України.

Зрештою, саме «фаховий військовик» Таран був «гордістю» Єрмака, який скорочував воюючу українську армію, саботутвав оборонні замовлення для воюючого війська і повторював нашіптування Зеленському про те, що РФ не вторгнеться в Україну. Тобто, з приходом до ОП Єрмака Росія готувалася до війни проти України, яка, при іншому голові ОП України, могла і не відбутися!

Та пан Комаров навіть не поцікавився, якого «політичного» досвіду набрав юрист і кінопродюсер А.Єрмак протягом 8-12 років «помічником нардепа Тедеєва»? А це могло «пролити світло» на сьогоднішнього «всесильного» управителя України, який зумів «обміняти” 24 українських моряків, про яких Міжнародний трибунал з морського права в Гаьбурзі 24.5.2019 р. виніс рішення: «Російська Федерація має невідкладно звільнити українські військові судна… Невідкладно звільнити 24 військовослужбовців та дозволити їм повернутися в Україну».

Колишній розвідник КГБ Ю.Швець вважає, що російська ФБС на заміну Медведчука і Портнова поставила Єрмака головним «ґауляйтером» в Україні. Журналіст Комаров надав Єрмакові місце «відбілювати» зрадницькі дії, в яких Оман та Ваґнерґейт зіграли «провідну роль» у зміні розпочатого курсу передвиборчих обіцянок Зеленського.

Переслідування патріотів України, військовослужбовців, волонтенрів та борців проти корумпованої бюрократії, може привести до непередбачених наслідків. Безправя, про яке щодня звітує С.Крижанівський може привести до спроб домагатися правди зі зброю, якої зараз дуже багато на руках в українців, незважаючи на те, що мільярди бюджетних гривень на закупівлю зброї були безкарно вивезені. Тому саме корупція може «розбудити» снайперів до самосуду.
Приклад Крижанівського, який досі пробував легально, але безрезульаьно, звернутися з кримінальною справаою до суду застерігає!

3.6.2023 р.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа