На капелюшній вечірці у «Локації» якось одного разу…

Гуртове фото гостей вечірки

Поки в Києві прикрашали головну новорічну ялинку і готувались зустрічати снігопад, в галереї «Локація», у рамках виставки «Про головне», відбулася дивовижна капелюшна вечірка (організатор – Олена Левська) з демонстрацією творів видатних майстрів капелюшного жанру.

Свято починається...

Свято починається…

Особливу увагу публіки викликали капелюшки знаної київської майстрині Світлани Савельєвої – елегантні, неочікувані, з будь-яких матеріалів та на будь-який смак. Сама авторка охоче розповідала історію кожного свого капелюшка, і, навіть більше – просвітила гостей історією виникнення і розвитку капелюшного мистецтва. Отже, всі були обізнані, залишалось лише обрати, чим таким оригінальним прикрити власну маківку. Справа в тім, що ваш автор потрапив на вечірку випадково, тож не захопив із собою улюбленого капелюха. Довелось експериментувати й приміряти щось із наявного в експозиції.

З автором Світланою Савельєвою

З автором Світланою Савельєвою

Навіщо взагалі існують капелюшки? Як аксесуар одягу, вони мають виключну силу впливу на образ людини, бо працюють саме з головою, обличчям, очима. З допомогою капелюшка жінка або чоловік можуть створювати будь-який настрій, атмосферу, задавати тон будь-якій зустрічі або події, розповісти власну історію.

Ті самі капелюшки Світлани Савельєвої

Ті самі капелюшки Світлани Савельєвої

Взимку актуальні невеличкі, акуратні капелюшки, що пристосовані для приміщень. А як бути тим, хто звик до величезних капелюхів на кшталт сомбреро? Вихід один – дочекатись літа, бо в холодну пору року, особливо коли йде сніг, широкополі капелюхи не дуже підходять навіть для хатніх вечірок. На вулиці зверху одразу ж насиплеться пагорб снігу, а якщо всі одягнуть такі капелюшки в приміщенні – вони будуть чіплятись між собою, як парасольки у тісному переході,  і буде такий собі «багатокапелюшник»))

куратор вечірки Олена Левська - ось з таким капелюхом взимку на вулиці не дуже зручно))

Куратор вечірки Олена Левська – ось з таким капелюхом взимку на вулиці не дуже зручно)

Втім, на капелюшній вечірці в «Локації» (Георгіївський провулок №7) ніхто нікому не заважав, а всі насолоджувались святом і затишною атмосферою. Всі бажаючі могли також «клацнутись» на старовинному фотоапараті і отримати вишукане фото за старовинною технологією.

Фото на старовинному апараті

Фото на старовинному апараті

Не можу не відмітити, що кураторка галереї Оксана Білоус – справжня гуру камерних душевних вечірок, де кожен відчуває себе як вдома, а творча фантазія, яка вирує навколо, надихає на звершення та заряджає чудовими, яскравими емоціями. Як добре, що «Локація» є у Києва і у всіх нас).

Капелюшна вечірка у розпалі

Капелюшна вечірка у розпалі

Та що я вам розповідаю, треба приходити та бачити/мацати все власноруч. Міряти, дивитись у дзеркало і приманювати у своє життя чудернацькі дива.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа