Гола дупа в Дубаї й протокольна дупа в Катарі

Чарівні українські дівчата заголилися в Дубаї. Чим порушили  норми моралі арабського суспільства.images

На офіційному прийомі в Катарі чарівник офісу українського президента сидів нога на ногу і демонстрував підошву свого взуття, що в мусульманських державах вважається «непристойним жестом і образою» (Р.Безсмертний).

zelenskyj-katar-protokol-620x400

В західній культурі на ці «дупи» не звернули б ані найменшої уваги. Хоча – як я дізнався з серіалу «The Good Wife» – виявляється, не можна повертатися спиною до вперукованого британського судді.

Назагал кажучи, не ходіть ви, дітки, в Африку гулять. А якщо вже невтримки, то вивчайте та поважайте норми моралі (не кажучи вже про закони) країни відвідання.

Просто? Навіть банально. Тому що в логіці цих рекомендацій є відсутнім ключове поняття сучасної західної моралі – толерантність.  Ну не подобаються тобі голі дівчата на балконі, то не треба роздивлятися їх, не додому ж вони врешті-решт до тебе прийшли (як ті феменки); ну показав Єрмак підошву, ну так це ж від безкультур’я, він же не хотів справді образити; ну повернувся б Коломойський спиною до судді у Високому суді Лондону, ну так то ж Беня. Будьте толерантними!

От що з цього приводу написав у 2009 році професор Володимир Шкода, найтолерантніша людина.

«Якщо йти у цьому напрямі, то за абсолютної  толерантності запанує, на мій погляд, повна байдужність до власної культури».  І далі: «Толерантним, як на мене, слід вважати того, хто, визнаючи чужий спосіб життя як такий, що має право на існування, не може все ж таки погодитись з тим, що це правильний спосіб життя». (В.Шкода, Articulus. «НТМТ»,Харьков, 2009. С.98)

Неправильний спосіб життя – це такий, що порушує правила. А за порушення правил має наступити відповідальність.

Шкода, що дівчата просидять півроку в дубайській буцегарні. Шкода, що Єрмак відбудеться просто так.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа