Фронда московського попа

Всі пам’ятають як громадянин України Березовський, наречений в Москві «митрополитом», відмовився, перебуваючи у Верховній раді України, вшанувати пам’ять наших героїв.

Сьогодні він пішов ще далі: він відмовився молитися за Україну. Хоча президентський сайт пише, що на урочистому заході «Благословення України» всі «предстоятелі церков і керівники релігійних організацій виголосили молитви за Україну».

Митрополит Київський та всієї України Епіфаній, спершу звернувшись з привітальним словом до президента та присутніх, потім виголосив саме молитву: «Отже, піднесімо всі разом молитву.  Господи Ісусу Христе, Спасителю наш Преблагий, поглянь милостивим оком на державу нашу, церкву і народ її…».

До Бога зверталися  і католик, і мусульманський священнослужитель , і рабин. Тільки московський піп звернувся не з молитвою до Бога, а зі «вітальним словом» до присутніх, котре «слово» нагадувало радше політичний виступ.

Московські начальники Березовського так і написали на своєму сайті: «Під час святкового заходу біля Софійського собору (яка там молитва? – всього лише мирський захід. – Є.З.) блаженнійший владика звернувся до Президента України, главам та представникам конфесій і релігійних організацій, привітавши  їх з 30-ю річницею незалежності  України» (patriarchia.ru).

Більше того, ще один московський піп, управдєл їхніми справами (чи то з Борисполю чи з Броварів) Антоній хизувався, що, мовляв, «Українська Православна Церква не братиме участі у заході у Святій Софії, якщо там буде Патріарх Варфоломій. Цю позицію ми донесли … до держави. Ми вдячні за те, що були почуті» (там само).

Від попа-самозванця можна багато чого почути. Але мені хотілося б дізнатись чиї державні вуха є такими чутливими до його вимог?

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа