Чому глядачів Арестовича у триста разів більше за аудиторію Штупуна?

 

Про сто сімнадцятий день українцям розповіли (серед інших) Олександр Штупун та Олексій  Арестович. Першого подивились на тепер 4800 відвідувачів, другого – 1400000. У триста разів більше. Це має дивувати, зважаючи на те, що полковник Штупун – офіційний речник Генерального штабу ЗСУ, а Арестович  – «ни сë, ни то;  чорт знает что такое», як казав у схожій ситуації герой відомого твору українського письменника Гоголя.

Глядацька зачарованість Арестовичем дійсно схожа на зачарованість провінціалів Хлестаковим. Але є й більш серйозна причина. Полковник Штупун нічого не каже українцям про дії українських військ. Лише про дії противника.  «Почалась сто сімнадцята доба героїчного протистояння української нації російському воєнному вторгненню»,  починає  своє повідомлення полковник Штупун і надалі геть забуває про «героїчне протистояння», повністю сконцентрувавшись на добових подробицях «російського воєнного вторгнення». Жодного слова про дії підрозділів української армії! Лише наприкінці, перед «Слава Україні!», заспокоює: «Українські захисники завдають втрат російським окупантам на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії». Все.

Інша справа Арестович. Його розповіді сповнені фактів і напівфактів, припущень і прогнозів НАШИХ дій. На всі смаки. Це є вкрай необхідним для віри в ЗСУ. Навіть віра у Спасителя потребувала фактів Його дій (Ів.4:49).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа