Білорусь та Венесуела

В обох країнах самодур-блазень-диктатор дістав. Що спричинило масові протести,підтримані цивілізованим світом. Венесуельського опозиціонера навіть визнають за кордоном «тво президента» (зокрема, Верховний суд Великої Британії). Найжорстокіші санкції західного світу, зокрема США.

Але Мадуро тримається, як скала. Чому? Він осідлав ідею – боліваріанську революційну. В нього є нагодовані поліція та армія. Опозиція не може заперечити боліваріанську ідею, це означає перестати бути венесуельцем. Опозиція не може перекупити людину з автоматом. Пат.

У Лукашенка немає ідеї. Але ідеї немає і в його опонентів. Захід не вúзнає опозиційну кандидатку Тихановську «тво президента», позаяк вона сама себе не визнає. «Люди, котрі зараз протестують, вийшли не за якісь ідеали чи програму, вони вийшли проти.. Рідко лунає мова, рідко піднімається національний прапор» (Артур Клинов, білоруський опозиціонер зі стажем – див. «Новая газета» від 14.08.20). Тому Лукашенко має всі підстави заявити про (біло)руський бунт, «бессмысленный и беспощадный». І придушуючи його, розраховувати на розуміння не лише Старшого Брата, але й на розуміння багатьох у світі.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа