Агресія і психологія

Святослав Караванський
Іде війна. Усі інформаційні організації збирають факти, часом і брехню, щоб сказати наперед, що ж буде далі. Що робитиме Кривавий Шиздик далі? Підписав нібито мир, а що далі?
Не бракує на сторінках газет прогнозів, тобто віщувань. Кожен публіцист хоче пописатися, як казали галичани.
Але лихо в тому, що забувають психологію. А психологія може багато в чім помогти сучасним віщунам – прогнозистам.
Послухаймо психологію.
Психологія каже, що кремлівський Гітлер не буде міняти – бодай найближчим часом – своєї гібридної тактики. Його гібридна війна має кілька точок, які змушують Наполеона ХХІ століття триматися своєї стратегії-вигадки.
Гібридна війна вигідна економічно. Світ оголосив санкції. Дошкуляють. Але Москва продає нафту Україні, і так-сяк переносить санкції. Гібридна війна дозволяє відтинати українські замлі і заразом торгувати зі своєю жертвою і діставати від неї мільярди за нафту. Чи ж думає український уряд пошукати нафту деінде, а не в Московщині?
Щодо Шибздика, то він усе наперед продумав. І, мабуть, не
втаємничив навіть своїх поплічників у своїм віійськово-економічнім винаході.
Десь, тільки Медведева. Скажеш усяким жириновським – розляпають на весь світ. А так війна буде йти і нафта буде йти – і як не до Европи, то до самої жертви. Жертва платитиме двічі: і територіями і за нафту. Як територій назбирається чималенько, тоді можна буде й армію через кордон пустити. Але не раніше.
Гібридна війна – це не бліцкриґ. Її розраховано на роки, а то й на десятиліття. Помаленьку доводити жертву до руїни, а тоді захопити її голими руками. Европа ж буде кумкати, як казав Павло Тичина, а діла ніякого.
Шибздик продумав усе, і не буде покищо міняти тактики. І тут знову психологія бере слово. Як він може міняти СВІЙ винахід, коли цей винахід дав йому Крим, посадив бандитів Донбасу за один стіл з панею Меркель і паном Опладом, а в перспективі, як премію, обіцяє Україну. І майже без утрат. Подумаєш, кілька сот чеченців чи бурятів ляже кістьми. Так їх і так треба б нищити, бо не годяться до рабської праці.
Зі своїм військово-економіжним винаходом кремлівський карлик
хоче зайти в історію, як непереможний полководець. То як він відмовиться від своєї тактики?
Ніколи.
Так і буде комбінувати мир з війною: війна-мир, війна-мир, війна-мир. І так роками, а то й десятиліттями.
Такий прогноз дає нам психологія.
Варто, якщо не послухати, то бодай прислухатись.
Ануж, правду-матку ріже.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа