Аеропорт Франкфурт. Антиреклама

Досвід Франкфурта, про який я багато років думав написати, а точніше про аеропорт Франкфурта. У пошані до своїх німецьких родичів і квазі друзів я стримався. Чесно кажучи, я не люблю німців з багатьох причин, через те, що вони зараз не підтримують Україну, нерівномірну поведінку Ангели Меркель, їх вторгнення в Україну під час Другої світової війни, ув’язнення мого батька у в’язницях та таборах майже чотири роки протягом війни.

Можливо, моє зневаження Франкфуртського аеропорту якимось чином підсвідомо ґрунтується на всьому вищесказаному. Однак у мене немає проблем з польотом на Lufthansa задля зручності чи економії, за винятком того, що кожен раз, коли я це роблю, я кажу собі, що не буду літати через Франкфурт. Я відвідав близько 50 країн світу, одну четверту планети, і я вважаю, що аеропорт Франкфурта є найменш зручним у промислово розвиненому світі. І все ж я часто літаю Франкфуртом, не усвідомлюючи, що я зробив, коли бронював свій рейс, поки не стало занадто пізно, а потім приїжджаю до Франкфурта по дорозі до Києва або назад з нього, і мій гнів повертається. Отже, що робить Франкфуртський аеропорт гідним такої зневаги. Чесно кажучи, розмір, звичайно, має до цього відношення. Це один з найбільш завантажених аеропортів у світі і один з найбільш розширених простором. Транспорт між терміналами не дуже ефективний, що робить його чудовим для ранкової зарядки, але виснажливим для людей похилого віку та тих, хто уникає таких вправ. Присягаюся, що кожного разу, коли я прямував до України та назад з України, я проходив щонайменше одну милю на мій рейс з пересадкою.

На зворотному шляху до США паспортний контроль проходить щонайменше чотири -п’ять разів. Контроль безпеки не відстає від цієї цифри. Вони звинувачують у всьому це американську сторону, але все інакше летить через Відень, Цюрих або навіть Мюнхен і немає того. Німецькі пасажири часто наполегливі і неввічливі, не те, що американці набагато кращі. В аеропорту є Wi-Fi, але тільки теоретично. Можливо, через перевантажання Wi-Fi переривається.

Їжа жахлива. Сода, вода та пиво зберігаються в холодильнику який не залучений до електрики. Кренделі несвіжі, і все це за велику ціну. Вартість м’якого кренделя та теплої 12 -кілограмової кока -кола становить 10 євро. Забудьте про традиційну німецьку кухню в аеропорту. Меню, запропоноване на рейс до Франкфурта, було паніні, а на зворотному рейсі – куряче або овочеве каррі. Не видно ні шніцеля, ні братворста. Хоча затримки зумовлені безліччю факторів, посадка та висадка настільки ж не впорядковані, як і в Україні. Ніхто не слухає і не виконує. Навіть носіння масок є підозрілим, оскільки персонал аеропорту часто носить маски під носом у вигляді підборіддя. Туалети крихітні, вміщують, мабуть, двох людей один біля одного. Забудьте про будь -які вимоги до дистанції 1,5 метра. Сидіння в зонах очікування відокремлені зеленим ремінцем, щоб люди не сиділи поруч, але місткість є непомітною, особливо коли немає нікого, хто стежить за зловживаннями, наприклад, хтось спить прямо через чотири крісла. Зміна воріт відбувається раптово, бортові дошки та ескалатори часто не працюють.

Ну у таких обставинах, літайте у дружньому небі Lufthansa до Франкфурта або через нього. Це давня реклама United, але однаково застосовна до Lufthansa, оскільки вони є частиною Star Alliance. Чесно кажучи, я часто броню через авіакомпанію United Airlines і потрапляю у Франкфурт. Ніколи знову. Знамениті останні слова під час бронювання наступного рейсу. Що вони говорять про визначення божевілля? Робіть одне і те ж неодноразово і очікуйте іншого результату.

Якщо вам доведеться літати німецькою авіялінією, пролітати через Мюнхен або до нього, відвідайте Гофбройхаус та Український вільний університет. Може перше УВУ.

5 вересня 2021 р. Аскольд С. Лозинський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа