Адже ж тесть єврей

Пишу цю статтю в українській мові бо переважно пишу материнською мовою, а не англійською тому, що хочу надолужити, фактично замало мого покоління у діаспорі, взагалі користується українською мовою навіть усно, а тим менше писемно. Пишу цю особливу статтю українською тим більше хоча корисніше було б англійською, бо передбачую, що жодний англомовний часопис чи вебсайт, включно з українськими англомовними, не опублікує її бо просто бояться реакції євреїв, а суть писання статті є щоби хтось її читав.

Тесть безславного Майкала Когена, колишнього адвоката і “на-правителя” (“fixer”) Президента Трампа, став дуже популярним в останньому часі напередодні запланованого свідчення Когена перед Конгресом США. Кажуть, що немов сам Президент Трамп і його люди страшать якось його, тобто тестеві зробити щось поганого, якщо Коген свідчитиме проти Президента. Правда преса американська трохи перекручує ці погрози бо ні президент Трамп ні його більш чи менш здібний адвокат Рудолф Джуліані ані ніхто інший на скільки мені відомо не погрожували фізичною наругою над тестем Когена, хіба можливим кримінальним дослідженням за діяльність. Преса одначе так не інтерпретує заяви Президента і його прибічників. У кожному випадку є трохи більше чим легке підозріння з різних сторін що тесть Когена затіяний був чи і далі є у загадковій, а може і кримінальній діяльності. Правда формальне кримінальне дослідження відсутнє але і при цьому погрози несуть не зовсім етичний, а то і протизаконний характер, мовляв втручання у юридичне дослідження і намагання впливати на свідка.

З цього приводу колишній мер Ню Йорка Джуліані при недавньому інтерв’ю більше чим натякнув, що тесть правдоподібно зайнятий кримінальною діяльністю. Єдиним підтвердженням цього підозріння з слів Джуліані, що “тесть українець” немов існує якась українська злочинна мафія яка є дійсно українською по національності. Представник преси сам звернув увагу на це, мовляв, ти говориш, що бути українцем це значить займатися кримінальністю. Джуліані не відповів ані не пояснив але глядачі напевно зрозуміли це наскрізь негативно супроти українців бо Джуліані мабуть найбільш відомий як федеральний прокуратор Південної округи Ню Йорку який збудував свою кар’єру на підставі боротьби з зорганізованою злочинністю там. Тому Джуліані знає, що мафії української немає у Ню Йорку але що є єврейська мафія вихідців з СРСР, тобто Росії, України тощо. Але Джуліані не міг сказати як доказ злочинності тестя, що це єврей з колишнього СРСР бо тоді його прозвали би анти-семітом.

В іншому випадку засоби масової інформації зокрема лівого спрямування де євреї дуже впливові як Національне Публічне Радію окреслили тестя в кількох репортажах більш детально як емігранта який приїхав з України ще в 1970-их роках і навіть додали, що він “пов’язаний з українськими емігрантськими колами” немов ці українські кола є кримінальними або хоча загадковими. Так і проявляється по різних американських пресових мережах. З яким українськими емігрантами не вказано але очорнення пішло по українцях.

Факт одначе є що тесть Когена називається Фіма Шустерман. Тобто саме ім’я та прізвище подає його національність. Але про це не говориться. Шустерман заангажований активно у бізнесі таксі і їх власності і не тільки у Ню Йорку. Ще у 1993 році проти нього було внесено кримінальне обвинувачення за конспірацію обманювання податкового бюро США (Internal Revenue Service) до чого він і признався. За цю провину він одержав вирок два роки випробування. Сьогодні є нові підозріння про позику ним 20 мільйон доларів своїм землякам також з України які пов’язані з подібним бізнесом у Чикаго. Ці земляки називаються Яся Штайнер і Симеон Штайнер. Мабуть це має на увазі американська преса коли говорить про зв’язки Шустермана з українськими емігрантами. Щустерман і Штайнер очевидно не звичні українські прізвища. Я припускаю правда без дослідження, що ці особи не відвідують жодні українські християнські церкви. До речі як мені відомо Шустерман і Штайнери які живуть у Ню Йорку не приймають участі в українських імпрезах. Можливо відвідують “Український Ресторан” чи “Веселку” бо там приходять чимало євреїв але це не робить їх українцями.

Цікавим натомість, що ніде немає у пресі подано що ці люди євреї. До речі ніде немає вказано що сам Майкл Коген теж єврей. Про його дружину пишуть інколи навіть що вона не лише з України але українка. Назвати їх євреями хіба було б кривдою євреям і навіть можна було б закинути “анти-семітизм”. А українців можна очорнювати і паплюжити безкарно чи обвинувачення.

Можна це проігнорувати. Більшість з нас так і зробить. Можна реагувати і звертати увагу на кожному кроці включно з окремим контактом з такими як Джуліані, з пресою, тощо. Навіть сильна реакція може відбутися без жодних результатів але бодай збережемо свою гідність. Немає жодного сумніву, що це наслідки єврейського відношення до нас — це пересякла єврейська українофобія. Одначе ми не повинні з цього приводу годувати анти єврейські настрої бо ми повинні бути далеко понад тим. Ми християни. У нас немає “ока за око”. Правда у цьому випадку ми є знов жертвою. Нас знеславлюють бо можуть так робити безкарно. У християнському дусі ми прощаємо але рівночасно працюємо над тим щоби подібні випадки не повторювалися. Колись з Божою волею і ми будемо сильними. Над цим треба працювати! Але ставши сильними ми ніколи не повинні при мінитися до тих котрі нас кривдили.

24 січня 2019 року Аскольд С. Лозинський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа