Річний Звіт СКУ 2020

sku-new

18 жовтня, 2020 року Світовий Конґрес Українців (СКУ) провів Річні загальні збори, на яких підбив підсумки попереднього року та визначив пріоритетні завдання на 2021 рік. Участь у віртуальних Річних зборах взяли представники 56 організацій із 32 країн світу, понад 170 учасників та гостей.
Урочиста частина зборів розпочалася з Гімну України у виконанні Українського народного ансамблю «Вітер» з Едмонтона (Альберта, Канада), спільної молитви та хвилини мовчання в пам’ять про полеглих захисників України. Блаженніший Святослав, Глава Української Греко-Католицької Церкви у своєму посланні на відео та Блаженнійший Митрополит Епіфаній — предстоятель Православної церкви України у відеозверненні благословили всіх учасників зборів та їхні майбутні мудрі рішення.
Серед почесних гостей до події долучилися посли тапредставники дипломатичних місій, представники українських та міжнародних організацій,бізнесу.З нагоди річних зборів до СКУ надійшли вітальні листи від Президента України та Голови Верховної Ради України, Послів України, Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) та інших ключових партнерів СКУ.
«Українці за кордоном є тим епіцентром, який сприяє розвитку глобальної мережі друзів України та формує коаліцію на підтримку курсу реформ та європейської інтеграції України», – наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму відеозаписі з нагоди річних зборів.
“Консолідоване і організоване Світовим Конґресом Українців закордонне українство – це міцна армія народної дипломатії” – зазначив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у відеопривітанні до учасників Річних Загальних Зборів Світового Конґресу Українців.
Одним із важливих моментів річних зборів стало вручення Другому Віце-президенту СКУ, Голові Світової Федерації Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) Анні Кісіль відзнаки Президента України – Хреста Івана Мазепи, урочисто проведене Послом України в Канаді Андрієм Шевченком.
Представляючи річний звіт СКУ, Президент Світового Конґресу Українців Павло Ґрод наголосив на основних пріоритетах роботи СКУ на наступний рік: протидія агресії та дезінформації РФ, розбудова України як сучасної демократичної заможної держави та розвиток українського світу.
«Мусимо служити нашій світовій українській громаді і таким чином її зміцнювати та здобувати ще більше сильних прихильників Україні. У наступному році ми продовжимо зміцнювати міжнародну коаліцію на підтримку України, сприяти мирним процесам та деокупації Криму, підтримувати реформи в Україні й розбудовувати процвітаючі українські громади у світі», – заявив Президент СКУ Павло Ґрод. «Закликаю всіх приєднатися до форуму світового українства «Єднаємось Україною» у 2021 році, запланованого 25-26 серпня 2021 року до 30-річчя відновлення незалежності України».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа