Заспокійливі препарати: шкода чи користь?

У сучасному світі психоемоційний стан людини займає найважливішу складову особистості та потребує великої уваги. Ритм сьогоднішнього життя піддає людство величезним стресам, крайньою стадією яких є невроз. На щастя, заспокійливі препарати з інтернет-аптеки “Здравица” https://zdravica.ua/zaspokijjlivi-preparati допомагають впоратися з цією проблемою та  підтримати фізичне та емоційне здоров’я людини. У цій статті ми розберемося, яку користь та шкоду можуть приносити сучасні заспокійливі засоби.

заспокійливі препарати

Види заспокійливих препаратів

Заспокійливі засоби відносяться до групи препаратів, які здатні гальмувати процес збудження у нейронах, тим самим уповільнюючи мозкову активність. Такі засоби також називають седативними. Вони добре знижують симптоми дратівливості, тривоги, нормалізують сон і покращують роботу серцево-судинної системи. Загалом усі седативні препарати можна поділити на 3 групи: 

  1. Рослинні. Вони містять екстракти таких рослин як валеріана, собача кропива, перцева м’ята. 
  2. Синтетичні. Їх найчастіше виробляють на основі брому та малих транквілізаторів. 
  3. Комбіновані. Вони містять корисні властивості як рослинних, і синтетичних компонентів. 

Ефективність таких видів заспокійливих різна. Деякі варто вживати ситуативно, тоді як інші мають накопичувальний, більш тривалий ефект. Найчастіше до останніх належать рослинні препарати, які слід приймати курсом. Їхній позитивний ефект, як правило, зберігається деякий час після відміни. Синтетичні засоби дають більш швидкий результат, допомагають із першого разу, але не підходять для лікування хронічних захворювань.

Як можуть нашкодити заспокійливі?

Як і будь-який інший препарат, заспокійливі засоби можуть мати значні побічні ефекти. Їх безконтрольний прийом може призвести до погіршення початкових симптомі: апатії, сонливості та загального нездужання. Також багато пацієнтів стикаються з синдромом відміни. Це один із найпоширеніших наслідків неправильного прийому препарату. Такий процес проявляється у вигляді головного болю, запаморочення, а також повернення всіх тривожних симптомів. Найменшу токсичність мають засоби на рослинній основі, в основі яких містяться виключно рослинні компоненти. Оскільки седативні засоби гальмують роботу центральної нервової системи, їх слід приймати з особливою обережністю під лікарським наглядом. Якщо звернутися до лікаря немає можливості, можна приймати легкі седативні препарати, але не забувати дотримуватися інструкції. У комплексі з ними для боротьби зі стресом, варто також пам’ятати про помірні фізичні навантаження та правильне харчування.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа