Запрошуємо Вас на відкриття виставки   “Пантеон. Війни за незалежність”

«Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх!” – сказано в євангелії від Іоанна. Пантеон (Πάνθειον) — в нашій виставці загальна назва для місця пам’яті людей, які віддали своє життя за Україну не лише у війні з російським агресором, яка триває зараз, але в усі роки боротьби за незалежність нашої країни.  

Серед видань представлених на виставці “Нарис історії Організації Українських Націоналістів” Петра Мірчука, “У пошуках свободи. Есеї про історію та політику” Адама Міхніка, дослідження Архиєпископа Ігоря Ісі ченка, видання із серії “Бібліотека українського воїна”, “Ландскнехти галицької армії” О.Стецишина, “Обличчя звитяги (стрілецькі світлини)” С.Липовецького, “Літопис самовидців: девять місяців українського спротиву” (проект Оксани Забужко), “[94] дні. Євромайдан очима ТСН “, “#Euromaidan – History in the Making “, “Війна очима ТСН” та багато ін., які відображають боротьбу за незалежність України в історичному розрізі. 

Графічна частина виставки представлена роботами Г.Якутовича з фондів Музею книги і друкарства України, а також фотоколажем зі світлин бориспільського фотографа Павла Магденки. На цих фото ви зможете побачити зустріч на військовому аеродромі загиблих пілотів розвідувального літака АН-24 «Блакитна стежа», воїна доброохотника, який користуючись перепочинком – перервами в боях, підстригає побратима. Світлини 2014 року фіксують початок цієї нової війни з Росією, чергової війни за нашу незалежність. 

foto

Також на виставці можна буде побачити елементи військовї форми: парадну пілотку офіцера ВПС ЗСУ, солдатську наремінну пряжку, військове кєпі, кокарди, погони та інші знаки розрізнення. 

Виставка побудована на матеріалах Музею книги і друкарства України, Бориспільського державного історичного музею та видань з особистої бібліотеки С.Дячука. 

Вхід на виставку у день відкриття безкоштовний,

у інші дні – за умови придбання вхідного квитка. 
Чекаємо Вас 29 серпня — 14 жовтня 2016 р. 
за адресою: вул. Лаврська, 9; корпус 9 
(на території Національного Києво-Печерського 
історико-культурного заповідника) 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа