Верховна Рада своєю бездіяльністю дає можливість звільнити підозрюваних у злочинах проти Майдану

Крик душі громадського активіста:

Скоро будем ставити ЁЛКУ і будем запрошувати під неї всіх високопосадовців часів Януковича, яким оголошено про підозру по економічних та корупційних злочинах!!!

Дожились!!! Чому, спитаєте ви? А все дуже просто. Слідчі Управління спецрозслідування ГПУ позбавлені права розслідувати ці злочини із 19 листопада 2015 року, а Національне антикорупційне бюро ще не сформоване і не в стані проводити слідство.

Пройшов місяць. Терміни запобіжних заходів підозрюваним продовжують що два місяці. Тобто, якраз на самі новорічні свята підозрювані можуть спокійно ВИХОДИТИ під ЁЛКУ і собі колядувати!

Ще раз про те, що стосується справ Майдану, зокрема кримінальних правопорушень в економічній та корупційних сферах. Були напрацьовані два законопроекти щодо перехідного періоду, завершення слідства органами прокуратури та послідовної передачі справ до НАБУ. Законопроект Віктора Чумака та Сергія Лещенка відхилений. Поданий законопроект Андрія Кожемякіна. Цей тиждень є останнім для народних депутатів, щоб визначитись, де мають колядувати високопосадовці часів Януковича, під ЁЛКОЮ чи в іншому місці. Наступна сесія буде аж в лютому.

Звертаюсь до Юрій Луценко. Юрію Віталійовичу, все таки визначіться, що робимо з цим недоопрацюванням. Я бачу, що йде якась серйозна гра….чи я чогось не розумію?

У допомогу подаю витяг із висновку Головного науково-експертного управління щодо законопроекту 3651-1 від 18.12.2015 “Про внесення зміни до Кримінального процесуального кодексу України щодо кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими органів прокуратури”.

“Таким чином, можна погодитися з висловленою у Пояснювальній записці до законопроекту думкою про те, що на сьогоднішній день, коли формування НАБ, а також Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в повному обсязі ще не завершено, забезпечити неухильне виконання вимог частини п’ятої статті 216 КПК щодо підслідності, а також щодо нагляду за додержанням законів під час проведення НАБ оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування, неможливо. А відтак, більш раціональним є підхід, коли слідство продовжить той орган досудового розслідування, який його розпочав, адже миттєва передача великої кількості кримінальних проваджень може призвести до надмірного завантаження працівників НАБ та негативно вплинути на результати таких проваджень.”

Додаю статтю Євгенії Закревської у Дзеркалі Тижня, де вона простою, доступною мовою розклала все по поличках щодо проблем слідства по справах Майдану. http://gazeta.dt.ua/internal/zvorotniy-bik-ochevidnosti-chomu-tak-skladno-rozsliduyutsya-zlochini-proti-maydanu-_.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа