В Женеві українська делегація нагадала, що через військову агресію Росії в Україні з’явилися 1,5 мільйона вимушених переселенців

Український Уряд за підтримки парламенту проводить системні реформи з метою відновлення національної економіки, яка постраждала внаслідок російської агресії, а також послідовно впроваджує програми соціального захисту та забезпечення 1,5 мільйонів вимушених внутрішніх переселенців.

Про це заявила народний депутат, голова української парламентської делегації Наталія Кацер-Бучковська під час свого виступу на 133-й Генеральній асамблеї Міжпарламентського Союзу, яка триває цими днями в Женеві.

Вона зазначила, що представники російської делегації «вкотре вдалися до брехливих маніпуляцій, розповідаючи про те, що понад два мільйони українських громадян зі Сходу України втекли до Росії, де про них добре турбуються і всім забезпечують».

«Ми спростували ці заяви, бо це повна нісенітниця», – наголосила Кацер-Бучковська.

Вона підкреслила, що причиною міграції українців став збройний конфлікт, який був спровокований і підтриманий Російською Федерацією.

«Україна вже заплатила велику ціну – 8 тисяч загиблих, майже 15 тисяч поранених. Країна втратила 20% своєї економіки, страждає від глибокої економічної кризи і браку енергетичних ресурсів. Наш новообраний парламент і Уряд проводить системні реформи з метою відновлення економіки, захисту українських громадян, в тому числі вимушених переселенців», – заявила народний депутат, виступаючи з трибуни.

Кацер-Бучковська додала, що український Уряд здійснив жорсткі антикризові заходи, реструктурував зовнішні борги країни.

«Україна затвердила програму соціального забезпечення для вимушених переселенців. Ми відновлюємо систему національної безпеки і зміцнюємо нашу обороноздатність», – сказала вона.

Крім того Наталія Кацер-Бучковська повідомила, що Україна запустила процес децентралізації, зокрема фіскальної, з метою розширення можливостей місцевих громад.

Вона висловила надію, що учасники процесу мирного врегулювання ситуації на Сході країни будуть дотримуватися своїх зобов’язань за Мінськими угодами, як це робить Україна.

«На міжнародному рівні, з нашого боку, ми повністю виконуємо зобов’язання в рамках міжнародного права і Мінських угод, які є ключем до стабілізації ситуації на тимчасово окупованих територіях. Тепер завдяки міжнародній підтримці ми досягли крихкого режиму припинення вогню», – сказала народний депутат.

Вона також подякувала світовій спільноті та міжнародним організаціям за підтримку мирного процесу та надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа