В Івано-Франківську провели триденний навчальний тренінг «Діти і війна. Техніки зцілення»

Благодійний фонд «Надія по всьому світові» провів триденний навчальний тренінг «Діти і війна. Техніки зцілення» у Івано-Франківську з 14 по 16 грудня 2015 року. У тренінгу взяли участь 16 учасників – соціальні працівники, психологи районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, практикуючі психологи, представники ДСНС м. Івано-Франківська та області та волонтери громадських і благодійних організацій, які працюють із внутрішньо переміщеними особами (ВПО).

Програма тренінгу включала низку семінарів і практичних занять, під час яких психологи навчалися використовувати методику «Діти і війна. Техніки зцілення» у щоденній роботі з дітьми, отримали інструменти запобігання розвитку симптомів ПТСР (посттравматичний стресовий розлад) і депресії у дітей, які пережили війну та втрату близьких, воїнів АТО та їх сімей. З учасниками працювали професійні тренери програми «Діти і війна. Техніки зцілення» – п. Ірина Сухова (координатор і психолог проекту), п. Олена Божор (арт-терапевт) і п. Наталія Подоляк (практикуючий психолог і сімейний психотерапевт)

Тренінг відбувся в рамках реалізації другого етапу Міжнародного благодійного проекту «Рука допомоги Україні». Фінансову підтримку для його проведення надала міжнародна благодійна організація “HOPE worldwide” (США). Організаційну підтримку проведення заходу надали ДСНС Івано-Франківської області та Молодіжний громадський центр «Еталон».

Про проект

Метою проекту є надання психологічної допомоги вимушено переселеним дітям та батькам зі сходу України, навчання психологів, соціальних працівників, волонтерів працювати з травмованими війною дітьми. Проект «Рука допомоги Україні» включає навчання понад 300 психологів, соціальних працівників, працівників МНС, відділів соціальної політики, волонтерів і вчителів роботі з дітьми, травмованим війною на сході України, за методикою «Діти і війна. Техніки зцілення», терапевтичні заняття з дітьми та батьками (ВПО, сім’ї учасників АТО) для отримання навичок психологічної допомоги та уміння справлятися із травматичним досвідом та стресовими ситуаціями, доставку гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям зі сходу України.

Методика «Діти і війна. Техніки зцілення» розроблена в рамках співпраці Інституту психіатрії (Лондон, Велика Британія), Центру кризової психології (Берген, Норвегія). В Україні методику перекладено та адаптовано фахівцями Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії (УІКПТ, Львів, Україна).

Перший етап проекту складався із навчального курсу для тренерів-психологів (Київ) і курсу терапевтичних занять із дітьми та їх батьками у тимчасовому таборі для переселенців у Коростишеві у травні-червні 2015 року. Другий етап проекту розпочався у вересні 2015 року і триватиме до 10 січня 2016 року.

Партнерами проекту є благодійні організації “HOPE worldwide of Canada”, HOPE worldwide (США), Український інститут когнітивно-поведінкової терапії.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа