Усе, що варто знати про добровільне медичне страхування в Україні

Здоров’я людини — це найдорожче, що в неї є, тому варто подбати про його збереження. Це стає особливо складно в умовах воєнного стану, який діє в нашій країні. Але не варто забувати про систему добровільного медичного страхування. Договір, оформлений у надійній компанії, забезпечить доступ до якісних лікарських послуг і надання медикаментів. Про те, як це працює в нинішніх умовах, йтиметься далі.

На яку страхову медичну допомогу можна розраховувати під час війни

На сьогодні провідні страхові компанії продовжують виконувати свої зобов’язання перед клієнтами. Як і в мирні часи, застраховані особи мають право на:

  • амбулаторну допомогу;
  • екстрену госпіталізацію;
  • забезпечення медикаментами в межах страхової суми;
  • планове стаціонарне лікування.

Добровільне медичне страхування — це гарантія того, що клієнту не треба самостійно шукати лікарів, навіть у наш непростий час. Людині достатньо зареєструвати звернення у мобільному додатку або зателефонувати за номером телефону гарячої лінії та розповісти про свої симптоми. Далі її направлять до профільного лікаря в найближчій клініці, будуть оплачені діагностика, подальше лікування та медикаменти.

Зауважимо, що надійні страхові компанії намагаються постійно тримати зв’язок зі своїми медичними партнерами. Наприклад, СК «УНІКА» співпрацює з клініками «Хелсі Енд Хеппі», «Добробут», «Медбуд», «Здравиця», «Авесана», «Альфа Віта», які відновили свою роботу та забезпечують підтримку пацієнтів.

Як налагоджена комунікація з клієнтами під час воєнного стану

Коли людина почувається погано, їй важливо якомога швидше проконсультуватися зі спеціалістом щодо стану свого здоров’я. На це спрямована робота кол-центрів великих страхових компаній.

Зокрема, служба медичного асистансу СК «УНІКА» не припиняла свою роботу, продовжує працювати в режимі 24/7. Окрім виділених телефонних ліній, пацієнт може повідомити про своє захворювання через чат-боти в популярних месенджерах або за допомогою мобільного додатку MyUNIQA. Після реєстрації страхового випадку людину запишуть на консультацію або викличуть бригаду швидкої медичної допомоги за місцем перебування. В окремих випадках пацієнт може звернутися до лікарів самостійно, а компанія після надання відповідних документів (квитанцій, чеків, виписки від лікаря) потім компенсує грошові витрати.

Чи може застрахована особа розраховувати на медичну підтримку, якщо вона перебуває за кордоном

Окремі страхові компанії продовжують піклуватися про своїх клієнтів, навіть якщо вони знаходяться за межами України. Наприклад СК «УНІКА» запровадила унікальну послугу — онлайн-консультацію з лікарем, у ході якої пацієнт отримує електронний рецепт. Цей документ оформлений за міжнародними стандартами, це дає підстави звернутися до аптеки практично в будь-якій країні світу й отримати необхідні ліки.

Насамкінець підкреслимо, що для багатьох українців добровільне медичне страхування є запорукою відновлення свого здоров’я, отримання якісної лікарської допомоги в умовах воєнного стану та після його закінчення.

 
 
 
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа