У Києві обговорять історію депортації кримськотатарського народу

Український інститут національної пам’яті запрошує на публічну дискусію «Крим депортований (до 70-річчя депортації кримськотатарського народу)»

15 травня, четвер

12.30–16:00

прес-центр Українського національного інформаційного агентства Укрінформ

(Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16)

Минуло 70 років з часу насильницької депортації кримськотатарського народу з місць його постійного проживання в Криму. Сьогоднішня окупація Криму, ставлення самопроголошеної місцевої влади та російського керівництва до кримськотатарського населення роблять цю історичну проблему особливо актуальною та затребуваною в суспільстві.

Українські дослідники обговорять широкий спектр питань з історії Криму. Зокрема, буде йтися про справжні масштаби, причини та наслідки радянської політики у відношенні до кримських татар, їх трагічну долю, поневіряння у місцях заслання та важке повернення на батьківщину.

Учасники:

Короленко Богдан, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті;

Любовець Олена, доктор історичних наук, завідувач відділу Українського інституту національної пам’яті;

Головченко Володимир, доктор політичних наук, професор кафедри країнознавства Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка;

Лисенко Олександр, доктор історичних наук, завідувач відділу історії України періоду Другої світової війни Інституту історії НАН України;

Муслімова Едіє, директор видавничого дому «Тезис» (АР Крим);

Мельник Ігор, молодший науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті.

У роботі круглого столу заплановано участь народного депутата України, лідера кримськотатарського національного руху Мустафи Джемілєва.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа