Соціологія: грибовицька катастрофа підрізала популярність Садового

Після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі середня оцінка всієї адміністрації Львова різко зменшилася. Міський голова Андрій Садовий у травні мав 3,5 балів, у липні — 3; депутати міської ради: 2,8 бали у травні, 2,1 у липні; комунальні служби Львова: 2,9 бали у травні, у липні – 2,5, – результати щомісячного соціологічного дослідження «Львівський омнібус», яке проводить Центр досліджень та комунікацій «Active Group».

Після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, оцінка роботи Андрія Садового як міського голови Львова значно знизилася. У травні 14,9% львів’ян поставили своєму очільнику міста максимальну оцінку 5 балів, у липні таких вже було 10,6%. На 4 бали справляється зі своїми повноваженнями чинний міський голова на думку 29% учасників «Львівського омнібус». Майже така ж кількість (29,2%) респондентів поставили 3 бали Садовому за роботу. «Двійку» отримав міський голова Львова від 11,6% жителів міста, а от мінімальний бал – 1 – Андрій Іванович заслуговує на думку 19,6% опитаних, хоча у травні таких було 7,5%. Середня оцінка Садового у липні складає 3 бали, що на 0,5 менше, ніж було у травні.

Не вийшли сухими із води і депутати Львівської міської ради. У липні лише 1,1% респондентів поставили 5 балів депутатам за роботу, 4 бали – 7,8%, хоча у травні таких було на рівні 20,6% від усіх опитаних. На оцінку «задовільно» львівські депутати працюють на думку 29,2% респондентів. Практично не змінився показник 2 балів для львівських народних обранців у анкетах соціологічного дослідження, у травні 24,6% львів’ян поставили «двійку» депутатам, а у липні – 26,5%. Більше третини (35,5%) респондентів вважають, що члени Львівської міської ради заслуговують на 1 бал, у травні львів’ян із такою думкою було 12,5%. Таким чином, середня оцінка за роботу депутатів Львівської міської ради у липні складає 2,1 бали, ще у травні вона була на рівні 2,8 балів.

Разом із міським головою та депутатами міської ради зазнали зниження середньої оцінки і комунальні служби Львова. Як завжди небагато тих, хто оцінює результати роботи львівських комунальників на 5 балів, у липні таких було 4,2%. В свою чергу 17,3% респондентів переконані, що комунальники справляються зі своїми функціями на 4 бали, у травні таких ще було 24,4%. На 3 бали оцінюють роботу технічних служб міста 28,8% львів’ян. Близько чверті жителів Львова у липні вибрали 2 бали (25,3%) та 1 бал (24,4%) у якості оцінки за роботу комунальних служб міста. Середня оцінка львівських комунальників у липні становить 2,5 балів, хоча ще у травні була на рівні 2,9 балів.

Пожежа не вплинула суттєвим чином на підтримку львів’янами вектору розвитку рідного міста. Більшість (34,8%) було тих, хто переконаний, що Львів розвивається у правильному напрямку. «Швидше у правильному» напрямку місто Лева рухається на думку 29,4%, а от «швидше в неправильному» — 13,8%. У липні 10,1% жителів Львова висловили стурбованість, що їх рідне місто рухається «категорично в неправильному» напрямку.

2 та 3 липня 1807 респондентів мали змогу відповісти на наші запитання та, тим самим, сформулювати своє ставлення до керівництва міста, оцінивши їх роботу за п’ятибальною системою. Польова фаза дослідження проводилась у Львові компанією «Active Group» останні вихідні кожного місяця в рамках проекту «Львівський омнібус». Похибка не перевищує 2,5%. З публічним звітом дослідження можна ознайомитись за посиланням.

Отримано з розсилки Received: from mx81.sendpulse.net (mx81.sendpulse.net [138.201.144.225])(envelope-from [email protected]); Wed, 13 Jul 2016 09:01:13 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа