РОК підготував для Зеленського законопроект щодо ліквідації Окружного адміністративного суду Києва

РОК підготував для Зеленського законопроект щодо ліквідації Окружного адміністративного суду Києва і вимагає внесення його на розгляд парламенту.
РОК наполягає на тому, що Окружний адміністративний суд м. Києва, як оплот корупції та інструмент росіреваншу, впливу одіозного Андрія Портнова та осередок корупції має піти в небуття.
Ми вимагаємо Зеленський виконав вимоги ст. 102 Конституції України та з метою захисту демократичного конституційного ладу невідкладно подав до Верховної Ради України законопроект спрямований на ліквідацію одіозного Окружного адміністративного суду.  Згідно з ч 2. Ст 127 Конституції України та ч. 2. ст.19 Закону України “Про судоустрій та статус суддів” – Президент України є наділеним виключним правом подання відповідного законопроекту до Верховної Ради України.
Ми нагадуємо, що у своїй виборчій кампанії Зеленський красномовно обіцяв українському суспільству реальну судову реформу та підписували відповідний меморандум з інституціями громадянського суспільства.
Однак, досі не виконано жодної з  цих обіцянок у сфері судової реформи. Натомість, президент піддався на шантаж представників корумпованого Окружного адміністративного суду м. Києва.
Нагадуємо, що згідно урядового меморандуму з Міжнародним валютним фондом – ліквідація Окружного адміністративного суду м. Києва та утворення нового суду на основі прозорих процедур є передумовою для продовження співпраці з цією інституцією.
Ми вимагаємо аби Зеленський на виконання своїх конституційних функцій, міжнародних зобов’язань та власних передвиборчих обіцянок негайно вніс до парламенту відповідний законопроект. Ми додаємо текст цього законопроекту до цього звернення: https://bit.ly/3kYGUsX
Невнесення  відповідного законопроекту до парламенту – вважатимемо свідомим ухиленням від виконання покладених на Президента Конституцією України обов’язків.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа