Перша жертва блокування російського транзиту в Європу

9 лютого, близько 10 год., клайпедська поліція отримала повідомлення про те, що на вул. Кайрю, де стоїть велика черга тягачів в очікуванні порома, біля однієї з фур був виявлений труп. За попередніми даними, чоловік 1973 р.н. повісився. Детальніше поліція подія не коментує. “Незабаром після цього я віз кількох далекобійників в місто, вони розмовляли між собою, сказали, що у чоловіка здали нерви, тому він і повісився в кабіні машини. Інші, побачивши це, намагалися врятувати його, витягли з петлі, винесли на вулицю. Але чоловік вже був мертвий “, – розповів водій таксі.

Біля терміналу стоїть черга тягачів з причепами, що розтягнулася на 2 км.

Тягач, поруч з яким був виявлений труп, стояв в кілометрі від в’їзду на пором, машина могла опинитися на ньому через кілька днів.

Стверджують, що черга біля переправи утворилася тому, що Росія і Польща ніяк не можуть домовитися про двосторонні дозволи.

Щодня черга просувається на 2-3 тягачі. Деякі водії вже стояли в черзі 5-6 днів.

Черга біля переправи з’явилася тиждень тому. Велика частина водіїв везе товари з Росії в Західну Європу. За їх словами, Польща не впускає тягачі з російськими номерами, тому єдиний спосіб потрапити в Європу для них – на поромі через Клайпеду, Ригу і т.д.

На паром в Кіль за раз потрапляють 3-5 тягачів.

Керівники DFDS Seaways (паромної переправи) не приховують, що нові замовлення в Кіль компанія поки не приймає, а ті, що зібралися біля переправи тягачі вдасться переправити протягом 3 або більше тижнів. “Є одне рішення, яке може бути привабливим для клієнта – шведська лінія. Ми вже переправили 30 тягачів з російськими номерами в Швецію, потім вони через Данію поїхали до Німеччини”, – розповів про альтернативу представник DFDS Seaways Вайдас Клумбіс.

“Зараз подбали про те, щоб уздовж всієї вулиці Кайрю поставили біотуалети для зручності водіїв. Якщо чоловікам треба вмитися, працівники переправи супроводжують їх на територію переправи. Ми намагаємося, щоб водії почувалися зручно”, – сказала представник компанії KLASCO Віда Бортялене.

Але доброго вирішення транспорту товарів з Росії в Німеччину все одно немає.

Переклад. Джерело: http://ru.delfi.lt/news/crime/pokonchil-s-soboj-zastryavshij-v-ocheredi-dalnobojschik.d?id=70358968

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа