Особливості шосейних велосипедів

Деякі користувачі помилково вважають, що шосейники створені лише для професіональних спортсменів. Між тим це дуже зручний велотранспорт для тривалих подорожей якісним покриттям. На https://veloplaneta.ua/ua представлено багато пропозицій продажу шосейних велосипедів для аматорів та професійних спортсменів.

welopl

Головні переваги та недоліки

Перш ніж розповісти про плюси й мінуси шосейників, необхідно розібратися з їхніми головними відмінностями від інших типів велосипедів. Перш за все це:

  • особлива форма керма;
  • вузькі трубки рами;
  • надзвичайно вузькі колеса;
  • мінімальна вага.

Для виготовлення рами використовуються надзвичайно легкі сплави на основі магнію, алюмінію, титану тощо. Також застосовується карбон, що відрізняється легкістю та міцністю.

Вибираючи такий велосипед, варто пам’ятати, що в ньому не передбачена система амортизації. Тому такий двоколісний транспорт не підходить для використання на бездоріжжі. Їзда бездоріжжям не лише створить дискомфорт самому велосипедисту, але і може призвести до пошкодження коліс та неможливості продовжувати маршрут.

Крім того, шосейники не мають багажників, тому з собою можна буде взяти лише необхідний мінімум речей в рюкзаку.

Особливості моделей

Шосейні велосипеди для любителів створені для того, щоби подорожувати на великі відстані. В ході такого маршруту можна проїхати 100 км та навіть більше. Це так звані моделі «ендуранс» для тривалих подорожей. Звісно, не кожен зможе проїхати таку відстань через відсутність досвіду та витривалості. Але виробник створив все можливе, щоби велосипедисту було зручно на трасі.

Головна відмінність моделей «ендуранс» полягає в конструкції керма. Спортсмен може подорожувати як в обтічному положенні для подорожі на великі дистанції, так і з прямою спиною. Для цього на кермі є кілька держаків.

Професійні моделі дозволяють швидко розігнатися до необхідного показника, але використання їх любителями недоцільне. Крім того, використання професійного шосейника потребує відповідної дорогої екіпіровки: від шолома з обтічною формою до спеціального взуття.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа