Одночасне віче у 8-ти містах України: «Уряд, звітуй за 100 днів роботи!»

ПРЕС-РЕЛІЗ. Українці зібрались на віче оголосити 'Уряд звітуй за 100 днів роботи'_html_24ec3037

1 червня українці різних міст країни знову зібрались на віче, щоб оголосити: «ми чекаємо звіту від уряду за 100 днів діяльності». Громадяни вимагають від високопосадовців прийти на Майдан 8 червня 2014 року та відзвітували перед народом й дати відповідь на запитання, які хвилюють українців.

В цю неділю у Києві громадськість зібралась на віче, щоб продемонструвати свій намір — вимагати від влади звіту. Перед громадою виступили учасник «Ініціативи першого грудня» Мирослав Попович та активісти Громадського сектора Євромайдану й озвучили ключові теми, на які міністри повинні звернути особливу увагу під час майбутнього звітування. Громадяни очікують отримати відповіді на ці запитання від міністрів під час Всеукраїнського віча 8 червня. Кожен громадянин мав змогу залишити своє запитання до уряду. Для цього було встановлено спеціальні скриньки біля сцени Майдану.

Одночасно акція проходила у 8-ти містах України: Харків, Полтава, Вінниця, Луцьк, Рівне, Херсон, Чернівці, Київ. Вона об’єднала громадян від Заходу й до Сходу, від Півночі й до Півдня довкола спільної ідеї формування прозорості діяльності влади шляхом звітування перед народом та налагодження діалогу між владою та суспільством. На віче українці формулювали питання до міністрів земляків. Так, харків’яни ставили запитання своїм землякам – Ігореві Швайці та Арсенові Авакову, вінничани – Володимирові Гройсману, мешканці Чернівців – Максимові Бурбаку і Павлові Петренку, кияни – Дмитрові Булатову, Юрієві Продану та Андрієві Мохнику.

Співорганізатор акції Олена Подобєд-Франківська наголошує: «Наша мета сьогодні показати владі, що люди в Україні змінились, і, тепер ми готові не лише контролювати владу під час виборів, але й розраховуємо на діалог з нею кожного дня. Ми хочемо ставити питання та чути відповіді на них. Ми покладаємо надії на тих людей, які знаходяться в уряді, але хочемо розуміти як вони збираються впроваджувати ці зміни, аби мати можливість долучатись до процесу. Нам також важливо, щоб таких людей, які прагнуть діалогу ставало більше з обох боків, бо прозорість та діалог дадуть нам шанс будувати майбутнє спільно».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа