Меморіальну дошку героєві російсько-української війни Володимирові Шульзі встановили на Полтавщині

1 Установили мем дошку В. Шульзі

У селищі Семенівці Полтавської області відкрили пам’ятну дошку Володимирові Шульзі – вірному синові рідної землі, полеглому в боротьбі з російськими окупантами на Сході України.

На тлі Державного Прапора України на меморіальній дошці Володимирові Шульзі викарбувані його портрет та напис «Ця вулиця названа на честь молодшого сержанта, водія-механіка Новоград-Волинської 30-ї окремої механізованої бригади Шульги Володимира Олександровича (15.08.1991–12.02.2015), котрий героїчно загинув у бою з російсько-терористичними військами поблизу села Логвинове Артемівського району Донецької області в лютому 2015 року, відстоюючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. За особисту мужність і героїзм нагороджений орденом «За мужність» (посмертно). Вічна слава Героям!»

2 Шкільний Реквієм Воїни Миру

Меморіальну дошку Володимирові Шульзі виготовили автори багаторічного доброчинного проєкту «Увічнення пам’яті великих українців меморіальними дошками й пам’ятними знаками на Полтавщині, в Україні і світі» – заслужений працівник культури України, член Національної спілки журналістів України та редакційної колегії журналу «Українка у світі» Світової Федерації Українських Жіночих Організацій, голова Полтавського обласного відділення Міжнародної організації «Жіноча громада» Валентина Шемчук та кавалер ордена «За заслуги», лауреат премії імені Панаса Мирного, художник-гравер Вадим Голобородов.

Пам’ять Володимира Шульги свято шанують на рідній землі.

2016 року – встановлено меморіальну дошку славному випускникові на фасаді Навчально-виховного комплексу № 1 імені М. Хорунжого Семенівської селищної ради.

3 Старшокласники школи, де навчався

2018 року – на виконання спільного з Полтавським обласним відділенням Міжнародної організації «Жіноча громада» патріотичного проєкту «Нації – бути! Родові – жити! Державі – цвісти!» в Семенівському НВК № 1 імені М. Хорунжого зібралося родинне коло «А ми козацького роду!» та на ознаку подяки відважному захисникові-герою вчителі, діти з батьками, оборонці Східних кордонів України від російських агресорів та мешканці селища заклали Сад Пам’яті, 2019 року – вклонилися подвигові Володимира Шульги та його бойового побратима Романа Кандула шкільним Реквіємом «Воїни Миру, Ангели Добра».

Віднині – посмішка Володі Шульги на меморіальній дошці йому осяває семенівську вулицю, яка носить ім’я героя.

Журавлиним клином відлетіли у вічність душі кращих синів України… Вклоняємося доземно відданим захисникам батьківського краю від російських зайд… Відлуння подвигу героїв кличе нас у новий день рідної землі!..

Валентина Шемчук

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа