Контрабанда пального танкерами: як це відбувається в Україні

Наприкінці вересня працівниками податкової міліції Головного оперативного управління та Центрального офісу з обслуговування великих платників податків ДФС було викрито одну із злочинних схем незаконного ввезення на митну територію України паливно-мастильних матеріалів без сплати акцизного податку.
У ході досудового розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.204 КК України оперативниками було встановлено схему незаконного постачання ПММ на митну територію України.
Спеціалізовані нафтові судна з паливно-мастильними матеріалами перебувають у Чорному морі в режимі “закритого кордону”. Потім ПММ незаконно переміщають на нафтоналивні баржі, які в подальшому заходять на територію морських та річкових портів України, де відбувається злив ПММ у ємності вказаних портів. Таким чином ПММ продовжують потрапляти на митну територію України поза межами зон митного контролю без сплати митних платежів та акцизного податку.
У період з 23.09. по 30.09.2015 року, з метою припинення зазначеної схеми злочинної діяльності, відповідно до ухвал одного із судів м. Києва, податківцям було проведено ряд обшуків на території одного з річкових та одного з морських портів, а також на суднах, які перебувають на причалах зазначених портів: танкері, нафтоналивному судні та двох нафтоналивних баржах.
За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено понад 2 тис. тонн дизельного пального орієнтовною вартістю більше 36 млн. грн., яке “контрабандним” шляхом було переміщено на територію України.
29.09.2015 року директор одного із підприємств, що є власником частини дизельного пального, звернувся до суду м. Києва зі скаргою на дії слідчого щодо неповернення тимчасово вилученого майна (дизельного пального). Однак, 8 жовтня поточного року на підставі наданих слідством доказів суд прийняв рішення про відмову у задоволенні скарги директора фірми.
Досудове розслідування триває.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа