Близько 20 іноземців із 5 країн світу вивчають українську мову у Львівському університеті

Десята ювілейна Міжнародна літня школа з української мови і країнознавства триватиме в ЛНУ до 7 серпня. Цього року українську мову і культуру вивчають учасники із п’яти країн – Франції, Німеччини, Південної Кореї, Японії та Росії.

Ректор Університету, професор Володимир Мельник відзначає, що «вивчення української мови і культури – перший етап у пізнанні України. А участь у Міжнародній літній школі україністики в Університеті – не тільки нові знайомства, а й плідна праця на перспективу». «Уже десятий рік поспіль Центр україністики приймає усіх зацікавлених у вивченні української мови і культури тут, у Львівському університеті», – зауважує проректор із науково-педагогічної роботи, директор Центру україністики, професор Ярослав Гарасим. «Як казав Іван Франко, кожна культура повинна освіжитися інгаляцією зовнішнього впливу. А відтак, перед нами – кількатижневий культурологічний тандем, який працює на отримання плідних результатів і позитивних емоцій.»

IMG_0976

Перед відкриттям Міжнародної літньої школи, Центр україністики провів конкурс серед іноземців на краще декламування поезії українською мовою. За результатами оцінювання, третє місце здобула Лоліта Скоропад із Росії, друге – Дора Салакова із Болгарії, а переможцем конкурсу цього річ став громадянин Південної Кореї Чве Бьонхі.

IMG_0997

«Мене звати Чве Бьонхі, але по-українськи я – Степан. Я навчаюся в Ханкукському університеті іноземних мов у Південній Кореї, де активно вивчаю українську мову і культуру. Мені дуже подобається Україна і Львів. Зокрема, за останніх п’ять місяців я був тут чотири рази. А наступного року планую взяти участь у Міжнародній літній школі із вивчення української мови. Я хочу й надалі поглиблювати свої знання!» – розповів про себе і поділився своїми планами на майбутнє Чве Бьонхі.

IMG_1026

Додамо, що програма Міжнародної літньої школи з української мови та країнознавства традиційно насичена різноманітними цікавими подіями. Так, у першій половині дня відбуватимуться заняття з української мови, які проводитимуть кваліфіковані викладачі з української мови як іноземної. Використовуючи власні навчальні посібники та найновіші методики, викладачі надають студентам усі можливості для того, аби в якнайкоротший термін сформувати найбільш важливі та необхідні практичні комунікативні навики для опанування української мови.

Навчальну частину доповнює післяобідня програма: лекції з історії України, української мови, літератури, культури, економіки, політики, мистецтва, релігії; тематичні екскурсії Львовом, зустрічі з відомими українцями, майстер-класи з виготовлення традиційних українських сувенірів, кіноклуби, присвячені перегляду й обговоренню українських фільмів.

У вихідні студенти-іноземці мандрують Україною. Цього року заплановані подорож у Карпати і країнознавча мандрівка замками Львівщини.

Усі здобуті знання студенти матимуть змогу продемонструвати в останній день Літньої школи, представляючи свої проекти.

Організатори і викладачі школи сподіваються, що студенти, які візьмуть участь у Літній школі, зможуть не тільки побачити справжню Україну, відчути її тепло й гостинність, а й популяризуватимуть її у своїх країнах, формуючи позитивний імідж нашої держави у світі.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа