Блок Порошенка у парламенті оголошує про готовність “злити” Яценюка

Заява про 100% політичну кризу в Україні обґрунтована конкретними цифрами. Що таке криза, урядова чи парламентська криза? Це коли кількість депутатів не може скласти коаліцію із чинним Урядом. Про це в ефірі програми «Большое интервью» на радіо «Вєсті» сказав голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко.

Політик нагадав, що після обрання парламенту в 2014 році більше 300 депутатів шляхом написання персональних заяв та відповідних рішень фракцій сформували парламентську коаліцію, яка обрала Яценюка на посаду прем’єр-міністра з відповідними міністрами.

«Протягом минулого року коаліція важко працювала, під кінець року неефективно працювала, але, тим не менше, офіційну заяву про вихід з коаліції зробив лише Ляшко. Щоправда заяв персональних, у тому числі і він, ніхто не відізвав. В ході обговорення нового уряду «Самопоміч» та «Батьківщина» заявили, що вони не братимуть участь в роботі з чинним прем’єр-міністром і вимагали його зняття. Це ще не було кризою, бо кількості голосів, включаючи голоси членів фракції Радикальної партії, було достатньо для прийняття рішень більшістю парламенту», – зауважив Луценко.

«Але в день, коли Ляшко заявив про відмову спілкуватися з коаліцією для прийняття спільних рішень, поки не буде сформований новий уряд без Яценюка, стало зрозуміло, що голосів фракцій «Блок Петра Порошенка» та «Народний фронт» не вистачатиме для прийняття рішень. От це – політична криза», – наголосив голова фракції БПП.

При цьому, за його словами, це не катастрофа і не кінець життя. «Я глибоко переконаний, що прем’єр-міністр має дивитися в очі реаліям, і в нього є два шляхи», – вважає він і додає: «Яценюк має домовитися із відповідними фракціями, а з моєї точки зору, в першу чергу із «Самопоміччю», можливо з радикалами, і найважче буде з «Батьківщиною», відновити кількість голосів, які підтримають нову програму дій Уряду, і працювати на Україну».

«Є й інший варіант: усвідомити, що окрім парламентської кризи існує криза недовіри суспільства до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Згідно із соціологією, близько 75% опитаних вимагають обрання нового очільника Уряду і відставки чинного. Усі ми працюємо тимчасово на будь-яких посадах, і відставка не означає ні катастрофи, ні негативної оцінки усього, що зроблено. Просто настає час, коли суспільство перестає вірити прем’єру», – резюмує Юрій Луценко.

Отримано:

“Розсилка загальна” [email protected]
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа