Антимонопольний комітет теж уважає, що не можна “перетворювати пасажирську авіацію на електрички”?

АМКУ стверджує, що тарифи на авіаперевезення в Україні, які удвічі вищі за європейські, є обґрунтованими – відповідь на запит

АМКУ не виявив у авіакомпаній “Міжнародні авіалінії України”, “Ютейр Україна” та “ЯнЕйр” порушень при встановленні тарифів.

Про це йдеться у відповіді Антимонопольного Комітету України на звернення народного депутата Юрія Дерев’янка щодо зловживань на ринку авіаперевезень.

Комітетом у 2014 році було надано доручення Львівському, Одеському та Харківському обласним відділенням провести дослідження щодо обґрунтованості встановлених авіаперевізниками тарифів на пасажирські перевезення в межах України за маршрутами: Київ-Львів-Київ, Київ-Одеса-Київ, Київ-Харків-Київ.

Дослідження встановило, що за львівським маршрутом перевезення здійснювали такі компанія, як МАУ, та “Ютейр Україна”. За одеським напрямком регулярні авіаперевезення здійснювали МАУ та “ЯнЕйр”. За харківським – МАУ та “Ютейр Україна”.

“За результатами проведеного дослідження відділення повідомили, що в діях вищезазначених компаній при встановленні тарифів на послуги авіаційних перевезень ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції не виявлено”, – зазначається у відповіді АМКУ.

АМКУ працює в інтересах монополістів. Це є 100% корупція і повна профанація та дискредитація самого Антимонопольного комітету як органу, – заявив Юрій Дерев’янко.

Він додав, що з таким АМКУ в Україні ніколи не буде ні демонополізації, ні деолігархізації.

“Треба негайно проводити внутрішнє розслідування щодо службових осіб, які давали такі висновки. І ми будемо звертатися до Генпрокуратури з цього приводу”, – заявив Дерев’янко.

В Комітеті нагадали, що у березні 2012 року було встановлено монопольне становище ВАТ “Дніпроавіа” на ринках послуг авіаційних перевезень за маршрутами: Київ – Дніпропетровськ – Київ, Київ – Івано-Франківськ – Київ, Київ – Львів – Київ, Київ – Одеса – Київ, Київ – Харків – Київ, Київ – Чернівці – Київ.

За інформацією відомства, у 2011 році розглядалася справа за ознаками вчинення ВАТ “Дніпроавіа” порушення про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем. Причина – встановлення тарифів на послуги авіаційних перевезень за певними маршрутами на економічно необґрунтованому рівні.

У відповіді зазначається, що Комітет досліджує становище однієї авіакомпанії на кожному окремому внутрішньому авіаційному маршруті. Оскільки кожен маршрут є окремим ринком авіаційних перевезень пасажирів. Такий підхід при визначенні частки авіакомпанії на певному маршруті використовується й в міжнародній практиці, наголошується у відповіді.

“Оскільки кожен авіаційний маршрут є окремим ринком, виникають ситуації, коли на певному ринку (внутрішньому маршруті) може діяти лише один перевізник, тому що інші перевізники вважають не рентабельним для себе здійснювати маршрути на цьому напрямку. Отже, такий авіаперевізник займатиме монопольне (домінуюче) становище на цьому ринку. Бар’єри для виконання внутрішніх авіаперевезень у будь-яких напрямках практично відсутні, тому наявність у авіаперевізника монопольного становища на певному ринку внутрішніх авіаперевезень не означає, що така компанія зловживає”, – запевняють в АМКУ.

Як відомо, авіакомпанії МАУ і “Дніпроавіа” пов’язують з дніпропетровським олігархом Ігорем Коломойським. “Ютейр-Україна” – дочка третього за розміром російського авіаперевізника, який належить структурам, афільованим з великою нафтовою компанією “Сургутнєфтєгаз”. Авіакомпанія “ЯнЕйр” належить російському бізнесмену Олександру Янчуку, якого Шаріатський суд Шарджі (ОАЕ) визнав винним у вбивстві і засудив до смертної кари.

Нагадаємо, раніше народний Юрій Дерев’янко звернувся до Антимонопольного комітету із проханням надати інформацію про те, які компанії визнано монополістами на внутрішньому ринку авіаперевезень України.

Він висловив занепокоєння у зв’язку з тим, що для пересічної людини в Україні авіаперевезення лишаються недоступними через високу ціну. За словами нардепа, вартість міжнародних перевезень набагато менша, ніж ціна на внутрішні рейси на території України. А внутрішні авіаперевезення, щонайменше, удвічі дорожчі, ніж в країнах ЄС.

Прес-служба народного депутата Юрія Дерев’янка

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа