1 листопада в Київській опері — урочисте дійство, присвячене Андрею Шептицькому

Тиждень Митрополита Андрея Шептицького в Києві завершиться урочистою академією на його пошану. Відзначення 150-річчя з дня народження Митрополита відбудеться  в Національній опері України ім. Т. Г. Шевченка.

1 листопада, неділя

17:00

Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка

вул. Володимирська, 50

Із нагоди річниці очікуються виступи Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, віце-прем’єр-міністра – міністра культури Вячеслава Кириленка, глав Церков – Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава, Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха. У програмі також виступ камерного хору «Київ», муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького, академічного камерного хору «Хрещатик» і жіночого хору НПУ ім. М. П. Драгоманова «ПАВАНА», а також виставка Міжнародного форуму дитячої творчості  «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа», присвяченого Митрополиту Андрею Шептицькому.

Особливістю програми буде ораторія Мирослава Волинського «Я тебе кличу» за участі хору та камерного оркестру Заслуженої академічної капели України, лауреата Національної премії України ім. Т.Г.Шевченка «Трембіта» та Львівської національної опери.

Вхід на урочисту академію за безкоштовними іменними запрошеннями.  Замовлення запрошеннь по e-mail: [email protected] з темою «Шептицький». Представникам ЗМІ – за акредитацією до 22:00 31 жовтня. Акредитація проходить онлайн або за телефоном 063 724 45 21.

Нагадаємо,  28 жовтня, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки-барельєфу Андрею Шептицькому, і п’ятеро благодійників одержали Відзнаку Блаженного Священномученика Омеляна Ковча – послідовника Митрополита Шептицького. Заходи відбулися в рамках тижня Митрополита Андрея Шептицького в Києві.

 

Довідка:

 

Митрополит Шептицький (1865—1944) понад 40 років очолював українських греко-католиків (1901—1944). На час його головування в УГКЦ припали переломні моменти української і світової історії: дві світові війни, польсько-українська війна 1918-1919 років, Голодомор, Голокост, радянська окупація, німецька окупація. Однак завдяки зусиллям, які Митрополит докладав для гуртування й захисту своїх вірян і українців загалом, Греко-католицька церква досягла свого найбільшого розквіту й авторитету в суспільстві й світі, а сам митрополит увійшов в історію як один з найвизначніших українців та духовних провідників народу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа