Київ зустрічає інженерні стартапи з усього світу на Vernadsky Challenge 2021

Vernadsky-Challenge-

15-16 червня, в рамках міжнародного авіакосмічного салону «АВІАСВІТ – ХХІ» в МВЦ, за підтримки ГО «Асоціація Ноосфера» пройде V гранд-фінал конкурсу інженерних стартапів Vernadsky Challenge. Переможці отримають грант на розвиток у розмірі 2 мільйонів гривень.

Vernadsky Challenge в Україні було ініційовано меценатом та послідовником вчення про Ноосферу Максом Поляковим в січні 2015 року. Відтоді конкурс відбувався щороку та збирав заявки від команд з усього світу, а у 2017 році до лав експертів долучився легендарний руйнівник міфів – Джеймі Гайнеман.

За 6 років існування Vernadsky Challenge участь у ньому взяли понад 600 команд з 36 країн світу й України зокрема. На сьогодні у фокусі інтересів конкурсу два напрями: космічні технології та активна біоелектроніка, а призовий фонд Макс Поляков збільшив у 2016 році вдвічі і він складає 2 мільйони гривень.

У відборі до цьогорічного фіналу брали участь 89 закордонних та 43 українські стартапи, з яких більше ніж половина належать до категорії проєктів космічної тематики. Серед них є і українська суборбітальна ракета K300Geo, яка має стати першим етапом створення надлегкого носія для малих космічних апаратів, і розумний пластир для непрямого (неінвазивного) введення ліків від проєкту Medicsen з Іспанії, і гібридне ракетне паливо, і апарат для раннього виявлення та профілактики тромбозу глибоких вен, і навіть супутник нового формфактору для дослідження космосу. Усього в фіналі конкурсу представлені проєкти з 6 країн: Канади, Словаччини, Швеції, Іспанії, США та України.

У журі Vernadsky Challenge-2021 представлені різнопрофільні спеціалісти. Так, за оцінку наукової складової відповідає докторка біологічних наук, професорка й завідувачка відділу сенсорної сигналізації Інституту фізіології імені О. О. Богомольця НАН України Нана Войтенко. За бізнес складову – заступник декана Києво-Могилянської бізнес-школи та керівник програми Presidents’ MBA Едуард Мальцев. Також до складу журі входять представники відомих закордонних космічних підприємств, такі як: віцепрезидент з маркетингу та продажів Airbus Defence & Space – Лорен Жаффар та засновник приватної космічної компанії Excalibur Almaz – Артур Дула.

Крім презентацій проєктів, цього року на Vernadsky Challenge відбудеться панельна дискусія на тему: «Перспективи інженерних стартапів в Україні й світі». Усі охочі зможуть на власні очі побачити 100 кращих робіт Noosphere Space Art Challenge – щорічного конкурсу дитячих космічних малюнків організованого ГО «Асоціація Ноосфера». Конкурс проходив серед дітей віком від 3 до 17 років напередодні Дня космонавтики та був присвячений тематиці 30 років космічної незалежності України. Цього року свої роботи надіслали понад 13 тисяч дітлахів з усіх куточків країни. Всі учасники отримали дипломи, а переможці у кожній з вікових категорій – цінні призи.

Родзинкою заходу стане запрошений гість – відомий режисер і заслужений артист України Петро Михайлович Авраменко, який презентує для загалу свій документальний фільм про видатного українського інженера-ракетобудівника – Сергія Павловича Корольова. Фільм було створено за підтримки ГО “Асоціація Noosphere”.

Стати глядачами конкурсу можна буде як відвідавши його 15-16 червня у Міжнародному виставковому центрі, так і взявши участь в інтерактивній онлайн-трансляції. Зареєструватися на онлайн-трансляцію та більш детально дізнатись про V гранд-фінал конкурсу інженерних стартапів Vernadsky Challenge можна на офіційному сайті:

https://vernadskychallenge.com/ua/

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа