Премія Йосипа Терелі за духовність – 2020

img-20210126-153936-1024x768

В єпископській резиденції в Ужгороді відбулася традиційна різдвяна зустріч єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Преосвященного владики Ніла із закарпатськими журналістами.

Мас-медійці, які пишуть матеріали на духовну тематику та висвітлюють релігійні події, отримали нагороди. За підсумками 2019-2020 років лауреатом премії імені Йосипа Терелі став кінорежисер із Тячівщини В’ячеслав Бігун. Диплом другого ступеня отримала Оксана Штефаньо, кореспондент газети «Новини Закарпаття». Дипломом третього ступеня нагороджений Василь Ільницький (газета «День») та кореспондент газети і сайту «Карпатський об’єктив» Тетяна Грицищук.

img_0039-768x395

В’ячеслав Бігун відзначений премією першого ступеня імені Йосипа Терелі за духовні виміри стрічок «Многая літа. Стойко» і «Останній солдат». З-поміж відзначених також  Василь Ільницький, Тетяна Грицищук, Оксана Штефаньо, Олег Супруненко, Андрій Світлинець, Олександр Гаврош та Мирослава Галас. Відзнаки вручав владика Ніл — адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії.

 img_0009

В’ячеслав Бігун подякував усім причетним, особливо  Батькам. Він розповів про силу духу Йосипа Терелі і захоплюючі моменти з його життя, стисло описав свій закарпатський доробок  12 фільмів. Кілька з них присвячено творчості Івана Чендея, кілька  історії краю через долю і працю краян  жінок («Маруся», «Я і є вона»), чоловіків-оборонців («Моро» і «Останній солдат»), лікаря («Maestro») і вченого («Многая літа. Стойко»). У доробку є і художня стрічка про Тячів «Місто ангела»  «роуд-муві» про пригоди іноземця.

Бігун 2020 Премія Терелі

 В’ячеслав Бігун за фахом юрист, перекладач, режисер і юридичний журналіст (працював головним редактором «Юридичної газети»). З 2000 року займається юридичною наукою, працював у Європейському суді в Страсбурзі. Автор більше 30 фільмів (http://www.imdb.com/name/nm6484261) і 600 публікацій (https://bit.ly/2qFMcCe). 

 Премія імені Йосипа Терелі  щорічна відзнака Мукачівської греко-католицької єпархії за твори, які висвітлюють духовні цінності, сприяють відновленню історичної правди, утверджують толерантність і взаємоповагу. Йосип Тереля (1943-2009)  уродженець Закарпаття, якого в радянські часи влада переслідувала за свободу совісті.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа