Про що мріє Зеленський?

Йосиф Сірка

Politico — американська медіа-організація в галузі  політичної журналістики, що базується в Арлінґтоні, штат Вірджінія, охоплює теми політики й урядування в США і на міжнародному рівні. Контент поширюється через телебачення, Інтернет, газету The Politico та радіо. У 2015 році Politico запустила в Брюсселі европейське видання під назвою Politico Europe.

Видання Politico щороку оприлюднює список 28 найвпливовіших людей Европи воно поділило список найвпливовіших людей на три категорії – “Діячі” (Doers), “Збурювачі” (Disrupters), Мрійники (Dreamers), з яких щороку оприлюднює список 28 найвпливовіших людей Европи. До кожної з них увійшло дев’ять людей.

Цьогоріч, у випуску з 28.11.23, А.Єрмака було внесено  до топ-5 рейтингу найвпливовіших європейців. Він посів 4-е місце, випередивши президента Туреччини Р.Т.Ердоґана, а перед ним лише, премєрка Італії Ґ.Мелоні, президентка Европейської Комісії У. фон дер Ляєн та президент Франції Е.Макрон.  Єрмака називають «Зеленим кардиналом», оскільки він голова офісу президента України Володимира Зеленського, а також тому, що він має звичку відвідувати фотосесії у військових костюмах кольору хакі, яка, певно, має викликати у людей уяву, мовляв, він має відношення до ЗСУ.

Обґрунтування високої оцінки Єрмака викликає сумніви, коли читаємо: “Оскільки Україна починає свою кампанію щодо вступу в ЄС і НАТО, і в той же час бореться за повернення своєї території, Єрмак отримав величезну (дехто каже, надмірну) владу як ключовий гравець у військовому кабінеті Зеленського (підкр. ЙС). Він, фактично, тримає кермо українського уряду та парламенту, водночас дозволяючи своєму начальнику тримати свої руки (і свій міжнародний імідж) чистими”. Тому Єрмак: « їздить у відрядження по всьому світу за дорученням свого боса, зустрічається з високопосадовцями іноземних держав, веде переговори та укладає угоди (що, згідно з українською Конституцією), має бути компетенцією президента, а не його помічника)»(BBC NEWS Україна, 28.11.23).

Зазначимо, що Офіс президента Зеленського не є військовим кабінетом і в Конституції його нема. Український народ обирає президента на підставі його обіцянок. І президент присягає на вірність народові, а не помічникові, чи адміністратові. Єрмак є адміністратором президента (згідно з Конституцією України) і укладання, чи підписування ним міждержавних угод є антиконституційним вчинком. Україна є Парламентсько-президентською Республікою і президент не може, і не сміє передавати свої уповноваження – «тримати кермо українського уряду» та «отримувати величезну владу» у відсутньому «військовому кабінеті».

Тут, задля справедливости, годилося би сказати, що Єрмак став «найвпливовішим порушником» державної управлінської системи України», що привело до небувалої корупції. Погано, що це помітили чужинці, а не Зеленський, який виконує роль президента (бо ж потрібно президентський підпис) при «Офісі Єрмака». Чи не втрата Зеленським рішучості до змін, до порядку, до реформ, є причиною антиконституційної узурпації влади Єрмаком, про яку вже давно пишуть і критикують українські ЗМІ та окремі політики? Та після офіційного визнання виданням Politiko найвпливовішою особою Єрмака – слід Зеленському стати реалістом.

У другій групі Збурювачів (руйнувачів угод) перше місце посіла Е.Набіулліна, керівниця Російського державного банку. Тут українців нема.»»

У Третій катеґорії Мрійників 1-е місце отримав В.Зеленський, а друге О.Навальний (рос. вязень). Сюди потрапив і президент Чеської Республіки П.Павел президентка Європейського парламента Роберта Мацола.

Сподіваймось, що «висока оцінка» «здібностей» Єрмака, змусить Зеленського покинути світ мрій і повернутися до реального світу, в якому, не без його вини, опинилася сьогоднішня Україна. Звичайно, що редакція Politico має свої критерії оцінювати «найвпливовіших», в чому голова ОП Єрмак, як фільмпродюсер, добре розуміється. Саме остання подорож Єрмака до США з урядовою делегацією України, на чолі з першою віцепремєркою Ю.Свириденко довела «впливовість» Єрмака. Незрозуміла його поява в цій делегації залишилася загадкою, а його поведінка, не відповідала жодним нормам не то дипломатії, але й культурної поведінки.

Єрмак мав своїх фотографів, які були завжди готові «задокументувати» «ручкання» з держсекретарем, залишити голову делеґації Свириденко без фото-документа. Якщо відкрити в інтернеті будь-якої інформації про Єрмака, то на вас посиплеться море світлин з різноманітними підписами, що створює враження, що це одинокий діяч сучасної України.

На самому початку діяльности Єрмака у функції керівника ОП, коли він формував уряд та розділяв державні посади, трапилася подія, яка свідчила про справжні наміри Єрмака. Депутат від СН та позаштатний радник (з червня 2019 по березень 2020) президента Зеленського Ґ.Лерос оприлюднив запис, на якому молодший брат Єрмака Денис пропонував державні посади за певні суми. Це викликало обурення громадськости і дуже швидку е-петицію з 25 тисячами підписів до Зеленського – з проханням звільнити А.Єрмиака з посади керівника ОП.

На жаль, Зеленський не те, що покарав когось із злочинної схеми продажу держпосад, але звільнив Лероса – радника. А потім ще й виключили його з парламентської фракції СН, що стало першим кроком Єрмака впливати на ВРУ. Відомий політтехнолог Т.Чорновіл та американський аналітик Ю.Швець вважають, що саме з того моменту (після зустрічі в Омані з Патрушевим) Зеленський розпочав «демонтувати Українську державність».

Оскільки Єрмак такий самий солдат, як і Зеленський, то Чорновіл вважає, що Патрушев, який зараз очолив кремлівські башні, поставив завдання відсторонити Залужного. Швець припускає, що атентат на друга і помічника Залужного Г.Частякова був спрямований на Головкома, який зумів не тільки дати опір 2-ій армії світу, але й витіснив її з окупованих областей півночі та півдня України. Іншими словами, московити вкладають надію на «демонтаж» України, започаткований керівником ОП Єрмаком.

Чехи кажуть: Milit se je lidske’ (Помилятися є ознакою людяности!). Тому визнати помилку – є першим сиґналом того, що людина готова виправити допущену помилку. У президента Зеленського не помітно такої готовності визнати помилку призначення Єрмака на посаду керівника ОП. І, навіть, зараз, коли узурпацію влади в одних руках «завгоспа» президентської адміністрації визнало видання Politico.

Пригадаємо, що 20.11.23 в ж. TIME, американський журналіст С.Шустер, якого Зеленський нагородив орденом, оприлюднив дуже вичерпну статтю про ОП та Зеленського під назвою: «Ніхто не вірить так в нашу перемогу, як я. НІХТО.» В ній інформанти Шустера, з якими він провів кілька тижнів, висловлювалися відверто, що вони іншої думки, коли йде мова про перемогу. Іншими словами, вже тоді працівники «нагадували», що Зеленський «мрійник». Чи це вплинуло на комісію, яка його висунула на Перше місце в цій катеґорії «Мрійників», залишається невідомим.

Фактом є те, що Зеленський «пропустив» можливість зупинити Єрмака. Він міг вислухати свого радника Лероса, але замість того – його усунули навіть з фракції, а пізніше ще й заборонили приходити на засідання ВРУ. Наївне виправдування Зеленським брата Єрмака, мовляв, Андрій би такого ніколи не допустив, лише розвязало руки корупціонерам.

Оскільки Зеленськийц не здатний визнати помилку, то він не визнає і те, що його твердження про «неіснування небезпеки повномасштабного вторгнення РФ» було помилкою, яка обійшлася десятками тисяч смертей та мільйонами постраждалих. Поведінка Верховного головнокомандувача, який 21.11.23 дав інтервю англійській газеті The Sun не знаходить жодного виправдання – якщо навіть є «сміття в хаті», його не виносять на дорогу, чи двір сусідів.

Саме це інтервю підтвердило, що Зеленський не здатний провадити країну до єдности, яку недавно згадав. Він не здатний створити уряд національного порятунку, як це зробив Нетаньягу в Ізраїлі. Тобто, він не здатний зрозуміти, що у Патрушева та сама ідея – зруйнувати українську державу, а українців «зарахувати» до «великого московського народу – як і у Путіна.

Найкращим виходом із ситуації, до якої довів Зеленський країну, було б перенесення уповноважень президента на ЗСУ – Головного командувача. Це допомогло б встановити єдину вертикаль в армії, припинить існування корупційних структур Єрмака і прискорило б перемогу над ворогом. ВР України залишилася би без «гілки» пятої колони і працювала б згідно з законом України, а не за вказівками керівника ОП.

В іншому разі залишається небезпека, що появляться месники за жертви перших трьох Майданів та за загиблих патріотів повномасштабного вторгнення РФ. Відповісти прийдеться за всі саботажні акти; від заперечення небезпеки аґресії московитів, до наказів залишити оборонні позиції на півночі країни та на кримському перешийку; до наказів розмінування суміжних з РФ кордонів; до припинення продукції українського Оборонпрому та числених саботажних вчинків представників влади різних рівнів; до саботування організувати Тероборону і т.ін..

Історія українських опришків ще дуже свіжа і поява фільму про Довбуша – месника може викликати рух, який змете з української землі не тільки оліґархів, колаборантів та зрадників, але й нечисть, яка обкрадала ЗСУ, щоб собі придбати дорогу автівку, нерухомість по всій Західній Европі та у США.

3.12.23 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа