Кого представляє «потужний переговірник» А.Єрмак

Йосиф Сірка

Неочікувана поява керівника ОП А.Єрмака в українській урядовій делегації до США, на чолі з віцепремєркою Ю.Свіриденко, викликала не тільки подив, але й різні інтерпретації. Справа в тому, що коли йдеться про такий склад делегації, то це викликає запитання та здивування. В демократичному світі вже так заведено – коли це урядова робоча делегація, то в ній ніколи знайдете людей з адміністрації президента, які б брали участь у міждержавних справах. Адміністрація президента, в парламентсько-президентській республіці (якою є Україна), адміністрація президента обслуговує тільки президента і не має жодних зобовязань стосовно парламентаріїв, членів уряду.

В Україні, вже наступного дня, після приїзду української делегації до США (13.11.23), у ЗМІ, проходило жваве обговорення про те, що не міністр закордонних справ України Д.Кулеба був учасником (відомий і тим, що має дипломатичну освіту та досвід праці), але «завгосп», як його звикли звати люди – за призначенням – Єрмак. Депутат Я.Железняк, політологи С.Грабський, В.Бала та ін. не знаходили пояснень, як Єрмак та його супровід потрапили до урядової делегації, до якої не мають жодного відношення.

Поява журналістського розслідування Схем BIHUS (14/11/23) на каналі 24, взяте із You Tube, («Вивели 37,5 мілн за кордон під час війни! Друг Єрмака знову в схемі»), навела на ще одну думку – може Єрмак знав про її появу, то вирішив перебути кілька днів поза Україною – ніхто не буде звертатися за поясненнями. Справа в тому, що «історичний бізнес партнер» (так його позначають у розлідуванні) Єрмака А.Колюбаєв, голова Ради держпідтримки кінематографії, шанувальник кіномистецтва не обмежився фільмами, але й став власником різних фірм (керівник 8 компаній, засновник 10, бенефіціар 14 – це відомості з інтернету). Може Колюбаєв, коли б не BIHUS, мав намір збільшувати свої маєтки, а тут скандальна справа про виведення 37,5 мільйона гривень за кордон – під час війни! – перешкоджає.

Справа в тому, що розслідування довело, що це був кримінальний вчинок, бо ж гроші мали йти на «закупівлю мяса та мясних продуктів, а виявилося, що це було обдуренням і брехнею. Оскільки йшлося про недозволену акцію, виведення грошей, то й підозра зразу могла впасти на керівника ОП Єрмака, який, коли довідався про публікацію про свого друга Колюбаєва, вирішив зникнути з-поля зору.

Цілковито іншу причину появи Єрмака в «несвоїх санях» бачить американський аналітик і колишній аґент КГБ Ю.Швець. Він вважає, що Єрмак «вскочив на ходу до літака». В Україні могли його арештувати, як російського шпіона – припускає Швець. Своєю появою поряд з американськими представниками влади (Блінкен, Саліван) він,за допомоги своїх фотографів, показав себе в Україні, що його «американці не арештували» – припускає Швець – тобто – він не кремлівський крот.

Ю.Швець детально розповідає про візит Єрмака у США в урядовій делегації, але офіційно керівника ОП ніхто не приймав. В рамках зустрічі делегації з держсекретарем Блінкеном – поручкався і Єрмак. Зустріч Єрмака з радником Байдена Саліваном була принагідною десь в коридорі. Колишній совєтський аґент Швець підсумовує, що американська преса, чи інші ЗМІ не виявляли інтересу до Єрмака. Одинокий, хто звернувся до нього за інтервю, був телеканал Fox.

Аналітик Швець вважає, що Єрмак недостатньо володіє англійською, щоб давати інтервю, бо незнання граматики, є причиною неясних висловлювань. Та «катастрофою вважає Швець відповіді Єрмака, коли його запитали про гроші американських платників податків та про корупцію в Україні. Єрмак на перше відповів, що «їхні гроші в надійних руках» (певно мав на увазі свої та руки своїх васалів. Стосовно корупції, він повторив свою відповідь в інтервю Н.Мосійчук кілька днів тому – її нема в Україні. Як доказ того, що її нема, він навів «доказ» -мовляв, ЄС хочуть проводити переговори з Україною про вступ до Союзу, а це є свідченням того, що корупція в Україні відсутня!

Після такої «репрезентації» Єрмаком президента Зеленського в США (він себе так поводить, як «віцепрезидент») – негайне звільнення з посади. Якщо найдовіреніша особа Зеленського не розуміє, що його відповіді в Америці можуть послужити припиненням фінансової допомоги, то така особа не повинна навіть близько появлятися до Глави держави. Дії та висловлювання Єрмака спрямовані нашкодити державі і народу та дискредитують президента Зеленського, бо ж він його призначив, а до урядової делегаці він себе сам залучив, бо він себе почуває головним РІШАЛОМ в Україні.

Релігія нас вчить, що всі ми грішні, але терпіти за чужі гріхи (чи дурість) ніхто не хоче, а українці вже понад 300 років терплять за «єрмаків», які вірили, що «брат по вірі» є людиною, а він виявився гіршим скотини.

25.11.23

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа