Росія захищає терористів

ir_78

30 травня Слідчий комітет (СК) РФ «з власної ініціативи» повідомив про порушення кримінальної справи стосовно «поки невстановлених військовослужбовців Збройних сил України, а також осіб з числа «Національної гвардії України» і «Правого сектора» за фактами обстрілів міст Слов’янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інших населених пунктів проголошених Донецької і Луганської Народних Республік за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)».

Перш ніж приступати до аналізу подальшого марення СК РФ необхідно нагадати російським юристам, що виконують роль кремлівських блазнів, що у вашому КК є Розділ XII. «Злочини проти миру і безпеки людства», а в ньому є стаття Стаття 353. «Планування, підготовка, розв’язання або ведення агресивної війни», яка безпосередньо стосується президента РФ і міністра оборони, як мінімум, передбачає термін від 7 до 15 років.

Є також стаття Стаття 354. «Публічні заклики до розв’язування агресивної війни». Покопавшись у російському сегменті Інтернету слідчі з СК можуть знайти безліч невстановлених громадян РФ, які закликають Путіна почати війну проти «бандерлогів».

Стаття 359. «Наемничество», в якій говориться, що «вербування, навчання, фінансування або інше матеріальне забезпечення найманця, так само як його використання у збройному конфлікті або військових діях» передбачає кримінальну відповідальність. У зв’язку з цим хотілося б запитати у товаришів-розумників з СК РФ, в якому статусі брали участь у бойових діях ті кілька десятків щасливчиків, яких нещодавно відправили до Росії ногами вперед? Крім того, СК РФ просто зобов’язаний розібратися з поки невстановленими громадянами РФ, які під виглядом гуманітарної допомоги відправляють терористам в Україну тепловізори, радіостанції, прилади нічного бачення, а також автомати, гранатомети і снайперські гвинтівки. У разі проблем з доказовою базою є можливість звернутися до українських прикордонників. Вони продемонструють зразки «гуманітарки» з РФ разом із серійними номерами.

Далі по тексту заяви СК РФ говориться, що «при обстрілі міст і населених пунктів в порушення Женевської Конвенції від 12.08.1949 «Про захист цивільного населення під час війни» військовослужбовці Збройних сил України, особи з числа «Національної гвардії України» і «Правого сектора» навмисно, з метою вбивства мирних громадян, застосовували зброю, артилерію, авіацію, у тому числі з символікою Організації Об’єднаних Націй, бронетанкові озброєння і техніку».

Як відомо при проведенні слідчих заходів завжди необхідно встановити мотив злочину. Судячи з логіки СК РФ, українські силовики і всюдисущі «правосєкі» замість того, щоб знищувати терористів навмисне розстрілювали власних громадян??? Також цікаво, яку доказову базу  буде використовувати СК РФ: репортажі з телеканалу «Lie News», про українські вертольоти в Конго з маркуванням «UN» чи сюжет про звірства «правосєков» проти мирного населення Кабардино-Балкарії в 2012 році? На жаль, навіть Д.Кисельов не вважає ці матеріали достовірної доказовою базою.

Далі йде вельми цікавий меседж СК РФ про те, що «дії («хунти») проти мирного населення змусили ряд жителів Республіки Україна, Донецької та Луганської Народних Республік, деякі з яких є громадянами Російської Федерації, залишити місця свого проживання».

Заявляючи про ДНР і ЛНР, СК РФ офіційно перетягує на себе ковдру про визнання самопроголошених терористичних об’єднань, а посилання на громадян Росії, які проживають там, є головною зачіпкою слідчих? Або… Згадка про ДНР і ЛНР є прямим умисним доказом нікчемності, з юридичної точки зору, заяви СК РФ.

Цікавою виглядає згадка про загибель італійського журналіста А.Роккеллі і його помічника А.Миронова: «в результаті мінометного обстрілу в районі села Андріївка Слов’янського району Донецької Народної Республіки загинули, не бравши участь у збройному конфлікті, громадянин Італії Андреа Роккеллі і громадянин Російської Федерації правозахисник Андрій Миронов».

Тут СК РФ навмисне не говорить про те, хто проводив мінометний обстріл, оскільки це були терористи.

Найбільш цікавою є згадка про те, що «26 травня в Донецьку в районі аеропорту в результаті гранатометного обстрілу вантажівки, що перевозила поранених і захищеного прапором з емблемою Червоного Хреста, загинули не менше 35 поранених цивільних осіб».

По-перше, «поранені цивільні особи», мабуть, заради веселощів обстрілювали українських військових з гранатометів і автоматів. Після їх знищення та доставки в морг лікарі бачили зброю, яка була при них, також в Інтернеті предостатньо фактів, які заперечують «цивільність» терористів. Крім того, СК повинен розібратися, чому 35 убитих у своїй абсолютній більшості виявилися громадянами РФ. Вони, що приїхали в Донецьк на «Камаз» на прогулянкову екскурсію? Так у нас офіційно таких туристів давно вже не пускають. Тому необхідно розбиратися з російськими прикордонниками, чому вони допустили незаконний перетин кордону і, як наслідок, загибель своїх громадян. У зв’язку з вище викладеним, як це не сумно для СК РФ, «35 цивільних осіб» фактично були найманцями з Чечні. А найманці, на щастя, поки що не мають ніякого захисту в міжнародному правовому полі.

Також необхідно нагадати СК РФ, що використання емблем Червоного Хреста для захисту озброєних осіб (комбатантів) або військового устаткування і спорядження (наприклад, перевезення озброєних осіб в машинах швидкої допомоги або вертольотами з емблемою на борту або установка прапора з Червоним Хрестом над складом з озброєнням) є військовим злочином. Але знищені «цивільні» найманці навіть не були комбатантами.

Найцікавішим є останній пасаж СК РФ: «Винні у загибелі мирних громадян і дітей за всіма канонами міжнародного права повинні нести за це відповідальність. І якщо сьогодні у світі немає жодної держави, яка здатна визнати очевидне, що дії влади України злочинні, то СК Росії, порушуючи кримінальну справу, бере на себе таку відповідальність…

Розчулює заперечення СК РФ презумпції невинуватості і культивація виняткової ролі Росії в сучасному світі. Попахує якимось неонацизмом… Або дешевої спробою залякати учасників АТО.

Секція «Дельта» групи «Інформаційний Спротив»

джерело: sprotyv.info

український переклад – УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа