Переяслав готовий до Всеукраїнської «Джури-2018»

До витоків України

Духом давнини і зустріччю представників групи з підготовки Всеукраїнського етапу гри «Джура»: директора Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Неділька С.В. та члена Ради з питань національної єдності при Президентові України, директора Міжнародної благодійної установи «Центр національного відродження» Рондзістого Т.І. із заступником міського голови Губенком В.В. розпочались консультації та ознайомлення з місцями проведення майбутніх заходів Всеукраїнської гри «Джура» на Переяславщині.

У 2018 році на Всеукраїнський етап, який триватиме два тижні, прибудуть джури зі всієї України. Разом з організаторами учасників буде понад 350 осіб.

Необхідними умовами для гри є наявність можливостей реалізувати різнопланові заходи у напрямках: державному, духовному, туристичному, військовому, спортивному, історичному, мистецькому, рекреаційному.

Фото ліцей-інтернат Патріот

Ліцей-інтернат «Патріот», рекомендований Роговою В.Б., директором департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації, після екскурсії по навчальному закладу та його території, зробленої керівником Козієм В.В., члени групи оцінили як дуже вдале місце для таборування учасників Всеукраїнського фіналу.

Організаторами гри «Джура» щорічно наголошується на необхідності посилити її виховний аспект. У 2018 для забезпечення виховного процесу під час таборування планується залучити біля 40 виховників, які перед таборуванням мають пройти відповідний вишкіл у Школі виховника гри «Джура».

В пошуку вирішення цього питання гості з Києва завітали до переяславського педагогічного вишу, де у дружній бесіді з керівництвом закладу обмінялись інформацією щодо потреб Школи та можливість отримати від університету навчальні програми, орієнтовані на підготовку або перепідготовку фахівців з національно-патріотичного виховання, і залучити до праці виховниками гри «Джура» студентів Переяслав-Хмельницького педагогічного університету під час проходження ними літньої виробничої педагогічної практики. Також директор МБУ «Центр національного відродження» Тарас Рондзістий повідомив про проведення в Києві 1-2 грудня ц.р. Третього Форуму українських патріотичних справ «Ми – Українці», і передав листа із запрошенням до участі представників університету. Перший проректор Хомич В.Ф. у свою чергу повідомив, що справі патріотичному вихованню студентів керівництво університету приділяє велику увагу, а тому сприятиме позитивному вирішенню порушених під час зустрічі питань. Він також запевнив, що протягом найближчого часу учасників зустрічі буде повідомлено про прийняті рішення.

Зустріч з проректором ППУ

Далі представники з Києва відвідали ліс, в якому проводяться міський етап гри «Джура» і туристичні змагання. Директор Станції юних туристів Близнюк А.І. поділився досвідом їх організації і надав пропозиції щодо покращення проведення смуги перешкод та теренової гри.

На місці майбутніх змагань джур

Ознайомившись з усіма головними місцями згідно проекту програми Всеукраїнського етапу гри «Джура» учасники рейду повернулись до мерії, де відбулася робоча нарада з міським головою Костіним Т.В. Насамперед гості привітали мера Переяслава з важливим історичним рішенням міської ради про повернення місту історичної назви Переяслав. Далі подякували йому та його заступнику Губенкові В.В за те, що знайшли час для зустрічі і організації відвідування об’єктів, які планується задіяти наступного року. Неділько С.В і Рондзістий Т.І. відзначили гостинність і максимальне сприяння господарів міста, у зв’язку з чим відбулися всі необхідні на цей час консультації і програма перебування в Переяславі була повністю виконана.

Ділова зустріч з міським головою

Міський голова Тарас Костін повідомив, що місто опікується військово-патріотичною грою «Джура», щорічно проводяться міські змагання і багато інших заходів з національно-патріотичного виховання. Тому місто Переяслав радо вітатиме у 2018 Всеукраїнський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») і сприятиме його проведенню на найкращому організаційному рівні.

Повертаючись до Києва представники підготовчої групи завітали у с.Старе Бориспільського району, де відвідали військовий підрозділ Національної гвардії і зустрілися з його керівництвом. Під час консультації щодо можливості підрозділу взяти участь в організації та проведенні військового блоку заходів, гості з Києва отримали підтвердження готовності Національної гвардії прийняти в себе джур і виконати необхідні вправи при отриманні відповідної вказівки від свого керівництва в Києві.

Таким чином можна ствердити, що проведення Х всеукраїнського етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») на Київщині з таборуванням джур в Переяславі, є справою реальною, високій рівень якої вимагає якнайшвидше завершити формування Програми і перейти до постановки конкретних завдань, визначення їх виконавців та організації своєчасного виконання.

Прес- центр

ГО «Молодіжний Клуб Джура»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа