Прес-анонс: фестиваль «Тарас Бульба 2019»

Якою цьогоріч буде музична візитівка Рівненщини?

tarasBulbaУ древньому Дубні 19-21 липня на стадіоні «Спартак» відбудеться фестиваль впертого духу «Тарас Бульба». Це найстарший рок-фестиваль України. З 1991 року  фестиваль «Тарас Бульба» став «духовним» полігоном  української молодіжної культури останніх років, на його сценах виступало понад пів тисячі гуртів і виконавців з України та з-за закордону.

Вже анонсовані такі гурти: «KARNA», «Stoned Jesus», «Циферблат», «Nokturnal Mortum», «Лінія Маннергейма», «Фіолет», «ТНМК», «OT Vinta», «Тарута», «Вій», «Joryj Kłoc», «Мотанка», «Detach» та ще понад 40 учасників. Закордонними гостями фестивалю стануть «Infected Rain» (Молдова), «Beddari» (Норвегія) та «Grandma’pick» (Україна-Німеччина).

Щороку журі визначає найкращий музичний колектив. На живих відборах було відібрано чотирнадцять молодих і перспективних команд з усієї України, які на фестивалі будуть боротися за Гран-прі:

1. «Шумоторіка», Київ.

2. «Стороннім В.», Кременчук.

3. «Хмарно з Проясненнями», Київ.

4. «Erai», Київ.

5. «Galsi Band», Одесса.

6. «O.Stim», Рівне.

7. «Сутулый Чародей», Запорiжжя.

8. «Dядя Dіма Band», Лозова

9. «Bright thought», Київ.

10. «Dr.Gomez», Київ.

11. «The Sound Age», Кропивницький.

12. «Поророка», Мелітополь, Новосілки.

13. «Bud’more», Харків.

14. «Спека», Київ.

Переможець отримає гітару «Fender Redondo Player ELJ» від призового спонсора «Музторг Україна». Зазначимо, що у різні роки Гран-прі фестивалю здобували такі, нині відомі гурти, як «Карна», «АННА», «Полинове поле», «Фіолет», «НіАгара». Тому фестиваль, покровителем якого є Микола Гоголь, можна вважати музичним знаком якості.

На фестивалі функціонуватимуть Головна, Альтернативна та Літературна сцени. Альтернативна сцена в останній день «Тараса Бульби» перетвориться на справжню кузню «чорного металу». Вона матиме назву «DOMNA Metal Stаge». Хедлайнером цієї сцени стануть культові харківські блек-металісти «Nokturnal Mortum».

Літ-Арт платформа збере митців з усієї України. Виступатимуть Сергій Жадан, Олег Каданов, Олександра Гонтар, Сергій Мартинюк, Юрко Журавель, Андрій Ляшук та ін. На цій же локації відбудеться постановка вистави «ГалюЦеНація» театру Нянькіних з Сум.

Для наймолодших відвідувачів облаштують Дитячу галявину (лялькові вистави, ігри та розваги, квести, майстер-класи). Також на території фестивалю розмістять фудкорт, ярмарку-виставку «Алея майстрів» та наметове містечко. Функціонуватиме і козацький курінь Печерської сотні Опанаса Предримирського Київського реєстрового козацького полку, в якому демонструватимуть побут та зброю козаків, читатимуть лекції з історії козацьких звичаїв та військової справи. Крім того, буде нагода навчитися стріляти з лука, пройти вишкіл та посмакувати козацькими стравами.

Фестиваль «Тарас Бульба 2019» проходить за підтримки 
Українського культурного фонду, міського голови Дубна Василя Антонюка та Дубенської міської ради, Рівненської ОДА, Народного депутата України Олександра Дехтярчука.


Офіційний сайт фестивалю:

http://tarasbulba-fest.com/

Соцмережі:

https://www.facebook.com/FestivalTarasBulba

www.instagram.com/tarasbulbafest

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа