Як вберегтися від януковичів?*)

Святослав Караванський

Біда України лежить у Президентах. Ніяк не можемо ми обрати чесного Президента. Майже всі наші Президенти – це Януковичі. За малим винятком.

yanukovich6

Це змушує нас думати, як вберегтися від Януковичів?

Думають і в Україні і поза нею. І я думаю. Кажуть, треба Конституцію міняти. Може й так.

Але я думав-думав і надумав. Додаймо до Консттуції лише одне слово.

Не вірите?

От послухайте, що я думаю. Як у світі моляться Президенти?

У Англії королева і прем’єр-міністер, коли моляться, то моляться по-англійськи. У Франції – президент і прем’єр – по французьки, у Німеччині – президент і канцлер – по-німецькій. У Московії, коли вдають, що моляться, то по-московській. В Ізраїлі – на івриті.

Така заведенція в усіх країнах. А в нас?

У нас чи не всі Президенти – колишні члени КПСС. То які з большевиків богомольці? Один сміх. Стоїть у церкві на молитві, а сам думає, як би йому

Чорновола чи Ґонґадзе ухекати. Отакі богомольці. А коли не ухекати, то запхати до тюряги, як ото з Юлією Тимошенко. Тоді Президент був хоч і з вурків, а богомільний, що аж. Просто живий на небо ліз. Тільки не доліз. Зірвався з тої драбини, що веде на небо. Не зарадив йому Пан-Біг.

Молився бідолаха не так, як треба було. Бо ж президент він український, а молився не по-нашому. Якби молився по-нашому, як у світі ведеться, то, може б і не зірвався з тої спасенної драбини.

Я й думаю. А що, як у Конституції записать, щоб Президент молився по-нашому, як ведеться у світі. Може б Лашко не так і визвірювавсь на Прези-дентів, а Президенти більше б думали про людей, а не про офшори.

Треба лише одне-однісіньке слово додати до 103 статті Конституції. Там де сказано, хто може бути Президентом. І матимем чесних Президентів.

Після додачі стаття звучатиме так:

«Президентом України може бути обраний громадянин України, який досяг тридцяти п’яти років, має право голосу, проживає в Україні протягом десяти останніх перед днем виборів років та володіє і молиться державною мовою».

Додавши одне тільки слово до Конституції, українці можуть забезпечити себе від богомільних Януковичів, ласих на українські хліби та Межигір’я.

І буде в нас Президент без офшорів та межигір’їв, як казав Т. Шевченко:

«І на окраденій землі,

Врага не буде супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люди на землі».

*) Зберігаємо правопис автора.

Viktor Yanukovych

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа